Imaginile cu cei trei tineri îmbrățișați provoacă emoții în întreaga lume. Cronologia tragediei și momentul în care i-a luat viitura / video

Foto: Captură X
Foto: Captură X

Două tinere și un băiat cu vârste cuprinse între 21 și 25 de ani au fost prinși vineri de viitura unui râu, în nord-estul Italiei. Trupurile celor două fete au fost găsite în weekend, însă tânărul este încă dispărut.

Scena, surprinsă de localnici, este sfâșietoare. Trei români au fost înghițiți de râul Natisone, în regiunea Udine, Italia, vineri, 31 mai, după ce au încercat să reziste curentului îmbrățișându-se. Imaginile au făcut înconjurul rețelelor de socializare, provocând emoții dincolo de granițele italiene. Cele două tinere din videoclip, de 21 și 23 de ani, au fost găsite moarte duminică, în timp ce băiatul de 25 de ani este încă dispărut, potrivit FranceTVinfo.

Patrizia Cormoș, o studentă de 21 de ani, a susținut un examen dimineața. Odată ce și-a încheiat testul de modelare 3D de la Academia de Arte Frumoase, a acceptat oferta prietenei ei Bianca Doroș, o româncă de 23 de ani, de a merge cu ea și cu iubitul ei, Cristian Casian Molnar. Mama ei a încercat să o descurajeze, potrivit La Stampa. Dar tânăra a mers totuși cu prietenii ei la Premariacco, lângă Udine, la râul Natisone.

În cotidianul Il Messaggero, un locuitor crede că „cei trei tineri au fost inconștienți de pericol” pentru că, potrivit acestuia, „când au coborât la albia râului să facă fotografii, nu era niciun semn că ce avea să se întâmple”.

Un mesaj publicat pe Facebook de Michele De Sabata, primarul din Premariacco, susține această mărturie:

„Cei trei tineri au ajuns pe soare și în condiții normale, fără inundații. Nu puteau ști ce se întâmplă în amonte. Și a fost doar o chestiune de minute.”, a spus el.

Cifrele îi dau dreptate: la ora 11.30, debitul de apă era de doar 20 de metri cubi pe secundă, în timp ce la 13.00 a ajuns la 135 de metri cubi pe secundă, potrivit La Stampa. O alertă galbenă a fost în vigoare în regiunea Friuli Venezia Giulia, potrivit Corriere del Veneto. 

După 48 de ore, la aproximativ un kilometru de locul unde au fost văzute ultima dată, trupurile celor două tinere au fost găsite. Cristian Casian Molnar este în continuare căutat activ.

Cronologia evenimentelor

13.25: Totul s-a întâmplat într-o jumătate de oră, începând cu ora 13.25, oră în care situația era încă aparent calmă. La acea vreme, de fapt, șoferul unui autobuz școlar a trecut pe lângă podul Roman și i-a văzut pe Bianca, Patrizia și Cristian pe plaja încă complet uscată. Patru minute mai târziu, totul a devenit un coșmar, scrie Corriere del Veneto.

Patrizia a dat patru apeluri telefonice la numărul unic de urgență 112 – dezvăluie procurorul Massimo Lia, din care ultimul a rămas fără răspuns. Primul apel a fost la 13.29, iar celelalte în minutele imediat următoare.

În apelurile telefonice, Patrizia a furnizat numele și adresa, cerând operatorilor să îi ajute și să-și anunțe mama. Solicitarea a fost transmisă ca asistență tehnică urgentă pompierilor care trebuiau să ajungă la fața locului în câteva minute cu propriile vehicule și au elicopterul, de pe aeroportul Marco Polo din Veneția.

13.35: Între timp, la ora 13.35, șoferul autobuzului școlar traversează din nou podul și observă că copiii sunt în dificultate. Acesta a alertat apoi Carabinierii Premariacco care, la rândul lor, i-au alertat pe pompieri. Primul apel medical de urgență a fost însă activat la ora 13.47 de un cetățean care i-a văzut pe cei trei în pericol.

Pompierii erau deja la fața locului. Pe măsură ce timpul trecea, Cristian Molnar a sărit în apă și a încercat să înoate la doi voluntari și un pompier. Curentul l-a trântit și s-a întors înapoi pe insuliță la Bianca și Patrizia. Ambulanța aeriană încă nu sosise, iar pompierii încearcau să arunce frânghii celor trei tineri în speranța că le vor putea apuca.

13.48: După ce încercările de salvare au eșuat, cei trei au încercat să reziste îmbrățișându-se și stând așa până la ora 13.58, când viitura Natisonei i-a luat. În acel moment, Cristian, Patrizia și Bianca au intrat în apă și au fost duși de curent.

Un pompier disperat s-a aruncat în apă în încercarea de a-i recupera, riscându-și propria viață, dar, din păcate, nu a reușit să prindă pe nimeni. Când ambulanța aeriană a ajuns în sfârșit la fața locului cu lucrători și tehnicieni medicali, la ora 14, era deja prea târziu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel