EXCLUSIV  Imaginile groazei din Israel care încă n-au ajuns în presă. Teorie stranie a luării de ostatici. Dr. Herman Berkovits, detalii despre operațiunea teroriștilor / video

Israel
Israel

De sâmbătă dimineață și până acum, în Israel sunt scene greu de privit.

Cel puţin 40 de oameni au fost ucişi sâmbătă în Israel de la începutul ofensivei grupării Hamas, care a lansat rachete şi a infiltrat militanţi înarmaţi în localităţi israeliene, au indicat serviciile de salvare Magen David Adom, citate de AFP, EFE, dpa şi TPS. Acestea sunt datele oficiale, dar numărul morților este mult mai mare.

Dr. Herman Berkovits, medicul şi prietenul lui Benjamin Netanyahu, premier al Israelului, într-un interviu la DC News și DC News TV, a spus că este teroare în Israel, dar încă nu a apărut totul în presă. Informațiile și imaginile au un puternic impact emoțional și sunt scene greu de privit.

„Situația este grea în Israel. Încă nu a apărut în presă totul. Sunt familii întregi măcelărite. Vorbim despre mame și copii. Avem peste 100 de morți și peste 1000 de răniți. Vă dați seama ce înseamnă acest lucru?! Din păcate, sunt și foarte mulți ostatici. Au luat ostatici până și femei, dar și copii! (...) I-au măcelărit pe acești oameni, lucru extrem de trist”, a zis Dr. Herman Berkovits, medicul şi prietenul lui Benjamin Netanyahu, premier al Israelului, la DC News și DC News TV.

Teoria luării de ostatici

Întrebat de ce au fost luați ostatici, medicul a zis: „Motivul principal este următorul: să fie schimburi între noi și ei. Vor să eliberăm noi teroriștii pe care i-am închis. Sunt mii de teroriști care au rănit sau ucis mulți evrei. Vor schimb de ostatici. Ei vor să le dăm teroriștii, iar ei vor să ne dea ostaticii. Cine este astăzi șeful de la Hamas? Un fost ostatic. A stat peste 20 de ani în închisoare în Israel. El ar vrea ca toți colegii lui de închisoare să fie eliberați. De aceea sunt luați oamenii ostatici, să se facă acest schimb. Noi, în Israel, nu am fost de acord niciodată cu așa ceva. Nu vrem ca terorismul să câștige. Au luat ostatici militari, dar așa cum vă spuneam și copii, și femei. Totul se va complica. Cred că se va ajunge la un război urât”.

Vedeți mai multe aici:

Youtube video image

CITEȘTE ȘI: Dr. Herman Berkovits, după atacul din Israel: „Tremur. Nu știu ce se întâmplă și unde este”. Telefonul care l-a eliberat - https://www.dcnews.ro/dr-herman-berkovits-dupa-atacul-din-israel-tremur-nu-stiu-ce-se-intampla-si-unde-este-telefonul-care-l-a-eliberat_933261.html

CITEȘTE ȘI: Dr. Herman Berkovits, interviu din adăpost, după atacurile din Israel. Cum sunt aceste „încăperi”: Acum e obligatoriu să le facem așa, nu ca pe vremuri / video - https://www.dcnews.ro/dr-herman-berkovits-interviu-din-adapost-dupa-atacurile-din-israel-cum-sunt-aceste-incaperi-acum-e-obligatoriu-sa-le-facem-asa-nu-ca-pe-vremuri-video_933259.html

O reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la situaţia din Orientul Mijlociu şi problema palestiniană va avea loc duminică, în urma violenţelor dintre Israel şi Hamas, a anunţat sâmbătă Organizaţia Naţiunilor Unite, transmite AFP.

La rândul său, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a îndemnat sâmbătă comunitatea internaţională la "eforturi diplomatice pentru a evita o extindere a conflagraţiei" dintre Israel şi mişcarea Hamas.

Antonio Guterres a „condamnat în cei mai fermi termen atacul de sâmbătă dimineaţa al Hamas asupra localităţilor israeliene din apropiere de Fâşia Gaza şi centrul Israelului" şi şi-a exprimat "profunda preocupare pentru populaţia civilă", cerând "cea mai mare reţinere", potrivit unui comunicat al biroului său.

„Violenţa nu poate aduce o soluţie conflictului şi doar o negociere care să ducă la o soluţie cu două state va permite să se ajungă la pace", a subliniat secretarul general al ONU.

Escaladarea de sâmbătă survine în contextul în care negocierile de pace israeliano-palestiniene directe în vederea reglementării conflictului sunt oprite de facto de nouă ani, aminteşte AFP

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel