Imaginile serii: Cum arată cerul din Tel Aviv plin de rachete - Video în articol

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Iranul a ripostat marţi cu sute de rachete balistice asupra Israelului. Imagini filmate din capitala Tel Aviv au surprins modul în care sistemele de apărare antiaeriană au fost activate.

Citește și articolul - Începe Al Treilea Război Mondial? Bogdan Chirieac, de urgență în studioul România TV. Urmează o criză politică mondială după atentatul de la Tel Aviv?

În imagini, se poate observa cum cerul capitalei Tel Aviv este plin de rachete. Majoritatea sunt trase de sistemele de apărare antiaeriană. S-au auzit zeci de detonări şi explozii vizibile pe cer, însă unele rachete trase de Iran depășesc ”scutul” israelian. lovind zone din capitală.

Armata israeliană a solicitat populaţiei să se pregătească de un atac ”la scară mare”

Sirenele au răsunat pe întreg teritoriul, Anterior, armata israeliană a solicitat populaţiei să se pregătească de un atac ”la scară mare”. Potrivit presei israeliene, au fost lansate până la 200 de rachete iraniene.

Video

Youtube video image

Gardienii Revoluției amenință Israelul cu ”atacuri zdrobitoare”

Gardienii Revoluţiei spun că atacul Iranului contra Israelului este un răspuns la moartea liderilor Hamas şi Hezbollah. Atacul cu rachete lansat de Iran contra Israelului este un răspuns la uciderea capilor Hamas şi Hezbollah, au anunțat marţi Gardienii Revoluţiei, conform agenţiilor de presă internaţionale.

Citește și articolul - Atentat la Tel Aviv. 10 morți și 20 de răniți

”Ca răspuns la martiriul lui Ismail Haniyeh, Hassan Nasrallah şi Abbas Nilforoushan (adjunct al şefului Gardienilor), am vizat inima teritoriilor ocupate” (Israelul), anunţă într-un comunicat Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a Iranului, care, totodată, a ameninţat cu ”atacuri zdrobitoare” dacă Israelul va replica la tirurile sale de rachete. La Teheran, agenţia de presă oficială IRNA a anunțat faptul că Iranul a tras ”rachete asupra Tel-Avivului”, dar fără alte informații suplimentare.

Israelul anunță că va riposta la atacul cu rachete iraniene

Israelul va riposta la atacul iranian cu rachete lansat marţi asupra ţării, a  zis purtătorul de cuvânt al armatei, contraamiralul Daniel Hagari, menționând faptul că va răspunde în momentul şi locul pe care le va alege, transmite AFP, citat de Agerpres.

Citește și articolul - Casa Albă susține că Iranul pregătește un atac iminent cu rachete balistice asupra Israelului, după intervenția terestră în Liban. Analiza lui Bogdan Chirieac

”Acest atac va avea consecinţe. Vom acţiona în locul şi momentul pe care le vom alege”

”Acest atac va avea consecinţe. Avem planuri şi vom acţiona în locul şi momentul pe care le vom alege”, a menţionat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene. Jurnalişti ai agenţiei de presă Reuters au declarat faptul că au văzut rachete interceptate în spaţiul aerian al statului vecin Iordania. 

Totodată, premierul francez Michel Barnier şi-a exprimat îngrijorarea, marţi seara, în faţa Adunării Naţionale, privind o ”escaladare” în Orientul Mijlociu şi la conflictul direct dintre Iran şi Israel, considerând situaţia ”extrem de gravă”, relatează AFP.

Citește și articolul - Noul ambasador al Israelului la București, Lior Ben Dor, a explicat miza atacurilor iraniene în Israel și cum se pregătește statul evreu să răspundă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel