Imaginile zilei cu atacul ucrainean asupra navei de patrulare Serghei Kotov / video

Captură X
Captură X

Dronele maritime ucrainene au avariat o navă de patrulare a Flotei Ruse de la Marea Neagră în largul peninsulei ocupată Crimeea, au anunțat marți serviciile de informații militare ucrainene.

Agenția de informații a declarat pe Telegram că unitatea sa specială Grupul 13 a atacat nava de patrulare a Flotei Ruse de la Marea Neagră, Serghei Kotov, în apropiere de strâmtoarea Kerci, scrie Reuters

„Ca urmare a unei lovituri a dronelor maritime Magura V5, nava rusă Project 22160 Serghei Kotov a suferit avarii la pupă, tribord și babord”, se arată în comunicat. Mesajul a adăugat că nava valora aproximativ 65 de milioane de dolari.

Andriy Yermak, șeful de cabinet al președintelui Volodimir Zelenski, a declarat marți pe Telegram că „Flota rusă de la Marea Neagră este un simbol al ocupației. Nu poate fi în Crimeea ucraineană”, a completat el.

Traficul feroviar a fost oprit temporar pe podul care leagă peninsula Crimeea de Rusia continentală, potrivit canalului Telegram al unui oficial instalat de Rusia în Crimeea.

Traficul pe autostrăzi a fost, de asemenea, suspendat timp de câteva ore înainte de a fi redeschis chiar înainte de ora 7 dimineața, potrivit canalului Telegram al administrației instalate de Rusia care gestionează podul.

Reuters nu a putut verifica rapoartele, iar Ministerul rus al Apărării nu a răspuns solicitării de comentarii din partea Reuters.

Armata ucraineană a declarat luna trecută că a distrus o navă de război rusă de debarcare în apropierea Crimeei, într-o operațiune cu drone navale care a spart babordul navei și a provocat-o să se scufunde.

<blockquote class="twitter-tweet" data-media-max-width="560"><p lang="en" dir="ltr">Ukrainian Defense Intelligence shared a video of the Russian Sergey Kotov patrol ship being destroyed. <br><br>Glory to Ukrainian Heroes! <a href="https://t.co/3KPMpgxXD8">https://t.co/3KPMpgxXD8</a> <a href="https://t.co/4LGiEYQaEY">pic.twitter.com/4LGiEYQaEY</a></p>&mdash; Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) <a href="https://twitter.com/Gerashchenko_en/status/1764932021447516284?ref_src=twsrc%5Etfw">March 5, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel