Imane Khelif a depus plângere pentru „hărțuire morală” împotriva X

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Pugilista algeriană Imane Khelif a depus o plângere pentru „hărțuire morală”.

Pugilista Imane Khelif, în vârstă de 25 de ani, care a câștigat vineri finala olimpică la categoria ei, este vizată timp de o săptămână de o campanie de ură online legată de identitatea ei de gen, potrivit Le Monde.

Cu câteva ore înainte de a câștiga medalia de aur la turneul olimpic de box feminin împotriva chinezei Yang Liu, vineri, 9 august, pugilista algeriană Imane Khelif a început o altă luptă în instanță.

Victimă de mai bine de o săptămână a unei virulente campanii de denigrare a identității sale de gen, pugilista  a depus o plângere împotriva X la Centrul Național de Luptă împotriva urii online a instanței penale din Paris.

CITEȘTE ȘI           -          Mircea Badea trage concluziile după controversa cu Imane Khelif la Jocurle Olimpice de la Paris: Chiar așa am ajuns în 2024?

Această plângere, pe care Le Monde a putut să o consulte, vizează acte de „hărțuire morală” online. Ajungerea ei în sferturile de finală, după ce a bătut-o în optimi pe pugilista italiană Angela Carini, pe 1 august, a declanșat un tsunami global de mesaje de ură pe rețelele de socializare care o descriu ca fiind „transgender” care concurează voluntar în categoria greșită, sau chiar „bărbat”.

Denunţând „speculaţiile întreţinute de persoane răuvoitoare”, avocatul său, Me Nabil Boudi, precizează în plângere că „aceste publicaţii au fost postate de personalităţi politice importante”, ceea ce a contribuit la o diseminare foarte largă a acestora în reţeaua X, unde ar fi „depăşit” 100 de milioane de vizualizări.

Această controversă s-a transformat într-un adevărat „calvar” pentru pugilista algeriană de 25 de ani, în plină competiție olimpică. Controversa a fost alimentată și de informațiile apărute cu privire la cromozomii acesteia și tulburările de dezvoltare sexuală de care suferă.

CITEȘTE ȘI           -          Raportul de testare ADN pentru Imane Khelif, primit de CIO: ADN-ul este al unui bărbat format din cromozomi XY

Inclusiv antrenorul lui Imane Khelif, Georges Cazorla, a recunoscut că sportiva din Algeria are „o problemă cu cromozomii”, sugerând că aceasta ar putea avea cromozomi XY, de bărbat.

Georges Cazorla a confirmat că testele efectuate pe Imane Khelif au identificat „o problemă cu hormonii” și „cu cromozomi”, sugerând că ar putea avea cromozomii XY, tipici unui bărbat.

„Această tânără săracă a fost devastată, devastată să descopere brusc că s-ar putea să nu fie fată”, a declarat el pentru revista franceză Le Point.

Anterior, Federația Internațională de Box (IBA) a descalificat-o după ce a efectuat teste medicale care au sugerat că algerianca era „biologic bărbat”. În ciuda acestui fapt, lui Imane Khelif i s-a permis să participe ca femeie de la Jocurile Olimpice, pur și simplu pentru că scria „femeie” în pașaportul ei.

Cu aceleași acuzații precum Imane Khelif s-a confruntat și taiwaneze Lin Yu Ting. După ce a pierdut miercurea trecută împotriva pugilistei din Taiwan, care de asemenea are cromozomi XY, de bărbat, pugilista turcă Esra Yildiz Kahraman a făcut gestul X cu degetele pentru a evidenția că are cromozomi XX. Anterior, bulgăroaica Svetlana Kamenova Staneva, învinsă în sferturile de finală de Lin Yu Ting, a făcut, de asemenea, același gest.

CITEȘTE ȘI              -            Pugilista care a abandonat meciul după 46 de secunde vrea să îi ceară scuze lui Imane Khelif după controversele legate de gen

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel