Medicul Egri Eduard a spus că spitalele sunt pline de copii bolnavi, având mai multe recomandări pentru părinți.
„Vă recomand: 1. Dacă aveți un sugar mai mic de 6 luni acasă sau unul mai mic de 1 an prematur sau cu afecțiuni cronice iar frații mai mari la creșă sau grădiniță, pe aceștia, ideal, ar fi să nu îi mai duceți în colectivitate decât dacă au posibilitatea să locuiască în altă parte a locuinței cu tatăl sau bunicii.
2. Dacă aveți copii mici colectivizați insistați să se facă un triaj corect și serios, comunicați cu ceilalți părinți și conducerea unității.
3. Insistați să se aerisească frecvent salile de clasă, să se facă curățenie iar dacă este cazul dezinfecție cu o firmă serioasă nu doar scriptic (și aici sunt discuții).
4. Nu mai cărați după voi sugarii și copiii mici în marile aglomerări din magazine, refuzați politicos parangheliile dacă aveți un sugar acasă.
5. Ocrotiți-vă copiii, este doar începutul, iar iarna este lungă”, a scris, marți, pe contul de Facebook, medicul specialist de medicină de familie Egri Eduard.
„Se pare că lumea chiar nu înțelege, ocrotirea copilului a ajuns la un nivel strict declarativ. Îmbolnăvirile sunt tot mai dese și agresive, infecțiile se pare că încep să combine mai multe tulpini simultan, altfel nu imi explic severitatea lor. Unele spații de înregimentare a celor mici au devenit adevărate focare iar toată lumea parcă a devenit blazată și asistă impasibilă la suferința celor mici. Cabinetele, serviciile de urgență și spitalele sunt pline de copii bolnavi iar unii încearcă să ne spună că aceasta este normalitatea vârstelor mici, este ca și cum cineva ți-ar tot sparge dinții tot la două săptămâni și ti-ar spune senin că asta e normalitatea vârstei de adult. Prin atâta suferință care le-o creăm nu facem altceva decât să le distrugem cea mai frumoasă parte a vieții, copilăria”, a mai transmis medicul.
„Văd că mulți și tot mai mulți aleargă după așa zisele tratamente și scheme pentru imunitate, în același timp de la an la an cei mici sunt parcă tot mai bolnavi. Despre marketing numai de bine.
Din punctul meu de vedere cele mai bune "tratamente" pentru imunitate sunt:
1. Alimentație sănătoasă și echilibrată conform vârstei copilului
2. Activitate fizică susținută, ideal în aer liber indiferent de vreme și anotimp,
3. Evitarea factorilor stresați: conflicte familiale, expunere la ecran, etc
4. Evitarea suprasolicitării copilului, zeci de activități, meditații, etc
5. Respectarea orelor de somn dar și a perioadei de recuperare după o boală”, a scris, tot pe contul de Facebook, medicul specialist de medicină de familie Egri Eduard.
Medicul Egri Eduard a spus cât trebuie să cântărească ghiozdanul unui elev.
Copiii cară multe cărți, caiete, culegeri, dicționare, dar și echipament sportiv. Mulți ajung să aibă probleme la coloană.
„10%. Atât are voie să cântărească ghiozdanul raportat la greutatea copilului”, a precizat specialistul Egri Eduard.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu