Emilian Imbri a reacționat după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.
Publicitate
Un incendiu a izbucnit, vineri dimineața, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, la secția ATI COVID. A fost activat Planul Roșu de intervenție. Pompierii acționează în aceste momente pentru evacuarea pacienților. Ambulanțele vin continuu la fața locului. Pacienții au fost scoși din spitale.
Mai mult, au fost confirmate nouă decese.
"Am auzit întrebarea dacă după tragediile de la Piatra Neamț și Matei Balș au fost făcute verificări și controale. Bineînțeles! Controale peste controale și s-a scos în evidență acolo unde trebuia să se intervină și să se remedieze tot ce era. Mai mult, s-a dat posibilitatea spitalelor pentru a accesa Fonduri Europene pentru a reface rețelele electrice și de oxigen. Lucrul ăsta, însă, nu se poate face imediat, se face în timp, din păcate.
Nu ne întoarcem să căutăm vinovați, pentru că ei se pierd în negura timpurilor.
Eu am spus, eram manager de spital atunci, că în Victor Babeș putea să se întâmple oricând! Am avut noroc că nu s-a întâmplat! Gândiți-vă că la Matei Balș avea un pavilion proaspăt refăcut, renovat, cu circuitele perfecte și totuși s-a întâmplat. Aici e o treabă de neglijență amestecată cu întâmplare, cu hazard și cu ghinion. Toate astea la un loc fac ce fac.
Nu ne uităm în trecut, dar dacă noi deja știm viitorul, ce facem? Aici e întrebarea, că știm ce urmează, având în vedere că domnul Jurma ne-a făcut o destăinuire și anume că ajungem la 20.000 de infectări pe zi. Deci știm ce urmează! Mai putem împiedica? Nici într-un caz! Ce putem face e să fim prudenți, să nu supraîncărcăm și să încercăm să ne mobilizăm ca să ducem cu noi povara acestei dovezi de inconștiență a celor care, fără să aibă nicio vină, se îmbolnăvesc", a declarat Emilian Imbri, în direct la B1 TV.
"Este cronica unor morți anunțate. Tragedia de la Constanța putea să se producă oriunde în țară, acolo unde sunt suprasolicitate sistemele de oxigeno-terapie. E foarte simplu să găsim un om sau altul, o asistentă, un electrician și să dăm vina pe el. Nu sunt proiectate, nu pot să ducă în acest sistem de război niște instalații proiectate pentru vremuri de pace, pentru vremuri normale.
Saturația de oxigen este mare în aceste încăperi, pentru că oamenii care ajung acolo au nevoie de oxigen și orice scânteie, flacără poate declanșa un astfel de incendiu. De aceea suntem la a treia situație de acest fel.
Ce nu trebuia să se întâmple? Nu trebuiau să fie pacienți acolo! ....... citește mai departe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu