Medicul Emilian Imbri a vorbit despre explozia numărului de cazuri de COVID-19 în România și despre gravitatea tulpinilor.
Medicul susține că România nu se află nicidecum pe un platou în privința infectărilor, ci este mai degrabă pe un trend ascendent care ar putea duce până la situația de la finalul anului trecut, când au fost înregistrate peste 10.000 de cazuri zilnice de COVID-19.
"Faptul că două-trei zile la rând sunt în jur de 6.000 de infectări declarate și de care știm singur, nu înseamnă că suntem pe un platou. Noi suntem pe un urcuș, nu știm unde este vârful.
Vârful este teoretic stabilit că s-ar putea să ajungem cel puțin la numărul de infectări de anul trecut, din noiembrie-decembrie, deci 10.000-12.000 de infectări sau cum a zis profesorul Rafila, că s-ar putea să ajungem la 20.000 de cazuri pe zi. Noi trebuie să trăim ziua de astăzi și trebuie să luăm măsuri pentru ziua de astăzi pentru că ziua de mâine poate să fie cu surprize, care nici într-un caz nu sunt plăcute. Ceea ce trebuie să reținem foarte clar este că transmiterea se face mai rapid. Spitalele sunt pline în momentul de față, așa că vocile acelea care spun că se minte, că spitalele sunt goale... vă rog frumos să nu credeți nimic. În momentul de față, spitalele sunt pline", a declarat Emilian Imbri, în direct la B1 TV.
"În momentul de față trebuie să ne sperie nu faptul că sunt 6.000 de cazuri, ci trebuie să ne sperie gravitatea cazurilor, faptul că sunt cazuri cu simptomatologie severă, că toți au nevoie de oxigen. Unde vom ajunge? Vom ajunge să ne uităm unii la alții. E foarte simplu!
Când vom ajunge în situația asta? Când cei de acum sunt într-o veselie, umblă deși știu că sunt pozitivi, vor face noi victime, indirect.
În momentul ăsta, suntem la un pas! Eu prevăd că suntem la un pas, cel mult o săptămână dacă se merge în ritmul ăsta, ca și Bucureștiul să fie într-o situație de limită pur și simplu", a completat el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu