Dacă în casă apare mirosuri neplăcute, majoritatea gospodinelor încep imediat să folosească odorizante.
Mirosurile neplăcute trebuie eliminate, nu ascunse. Prin urmare, merită să analizăm câteva moduri care ne ajuta la îmbunătățirea calității aerului.
Există situații când produsele din magazin provoacă reacții alergice și probleme grave ale plămânilor. Poți folosi odorizante obișnuite doar în camere cu o bună ventilație: toaleta sau baia.
Curăță bradul artificial de Crăciun înainte de a-l împodobi: este plin de praf, acarieni și microbi
În alte camere, experții recomandă acordarea produselor cu compoziție naturală.
Acestea includ:
1) Uleiuri esențiale.
2) Difuzoare.
3) Boluri cu scorțișoară.
4) Bețișoare parfumate.
Unele gospodine țin în casă plante cu arome plăcute.
Fă curățenie umedă. Aromele neplăcute nu apar întotdeauna din cauza gunoiului sau a poluării evidente. Există situații când bacteriile, acarienii și alte microorganisme sunt sursele unor mirosuri neplăcute. Prin urmare, trebuie să se efectueze o curățarea umedă, în mod regulat, acordând atenție tuturor suprafețelor din casă.
Majoritatea gospodinelor folosesc o cârpă umedă pentru a curăța podelele și suprafețele. Dar uită să adauge în găleata cu apă și puțin detergent, pentru a simplifică curățenia și a elimina mirosul urât.
Șterge geamul cu acest produs și vei scăpa de condens: un truc neașteptat
Redu cantitatea de praf. Poți curăța, aspira și folosi produse eficiente zile întregi, dar praful va rămâne în continuare în cameră. Cantitatea de praf poate fi redusă semnificativ dacă urmezi câteva sfaturi importante.
1. Este necesar să se reducă numărul de covoare și alte materiale textile, care colectează praful pe suprafețele lor.
2. Cărțile și suvenirurile de pe suprafețele deschise sunt cei mai buni colectori de praf.
3. Praful se poate acumula constant pe tavan și pe pereți.
Dacă nu curăți toate locurile enumerate din cameră, cantitatea de praf va crește de-a lungul anilor. Dacă este posibil, în general ar trebui să renunți la toate lucrurile care pot colecta praf pe suprafața lor.
Pune puțină vodcă în cafea, iar rezultatul va fi uimitor. Trucul te scapă de o problemă deranjantă
Folosește un umidificator. Mulți gospodinelor subestimează posibilitățile unui umidificator de aer. Toată lumea știe că acestea sunt necesare în timpul sezonului de încălzire, când toate caloriferele din casă usucă aerul. Umidificatoarele îți permit să controlezi microclimatul și au un efect pozitiv asupra organismului. Dacă âl folosești pentru prima dată, va putea observa imediat efectul.
În același timp, umidificatorul poate fi periculos. Dacă nu îi controlezi funcționarea, mai târziu pot apărea mucegaiul și ciupercile. Umidificarea spațiilor trebuie abordată întotdeauna în mod responsabil.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu