EXCLUSIV  Impactul Hagia Sophia în Europa. Chirieac: Le pasă?/ Dâncu: Era un VIS

Hagia Sophia Foto: Crișan Andreescu
Hagia Sophia Foto: Crișan Andreescu

Analistul politic Bogdan Chirieac și sociologul Vasile Dâncu au discutat în exclusivitate la DC NEWS TV despre implicațiile deciziei ca Sfânta Sofia să fie declarată moschee. 

Sociologul Vasile Dâncu s-a aflat astăzi în direct la DC Alegi, unde a discutat, alături de analistul politic Bogdan Chirieac, printre altele, și despre interesul oamenilor de afaceri și nu numai cu privire la impactul european al schimbării statutului Hagia Sophia din Istanbul. 

”Este interesant un lucru. În ce măsură scandalul cu catedrala Sfânta Sofia, reislamizarea acestui monument al omenirii, produce o pierdere de imagine pentru Turcia în străinătate, în lumea creștină”, a declarat sociologul Vasile Dâncu, după o întâlnire avută în Istanbul. 

Bogdan Chirieac: Le pasă? Că am avut impresia că președintelui Erdogan nu îi pasă. 

Vasile Dâncu: Președintelui s-ar putea să nu îi pese, dar oamenii de afaceri, cei care gândesc nu numai politic, ci și din altă perspectivă, integrarea Turciei în Uniunea Europeană, era un vis nu numai al politicienilor neapărat sau a oamenilor de afaceri ci și a celor care se ocupă de cultură. Turcia se află la jumătate, așa cum se vede foarte bine, în scandalurile care se văd din 20 în 20 de ani. Numai Rusia reușește în același timp să fie și europeană și asiatică. 

Bogdan Chirieac: Dacă Turcia intra în Uniunea Europeană era o achiziție. Pentru noi ca civilizație europeană să te întinzi până în inima Asiei era un lucru extraordinar. Probabil că se va întâmpla peste 50 de ani. 

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel