VIDEO: Importanța medicamentelor biosimilare și generice. Sandoz: Impactul pozitiv pe care le au pentru pacienții cu diferite afecțiuni

foto pexels
foto pexels

Sandoz organizează evenimentul "Importanța medicamentelor biosimilare și generice".

 

Pe data de 13 septembrie 2023, la Sala Drepturilor Omului din Parlamentul României, între ora 12.30 – 16.00, va avea loc evenimentul “Importanța medicamentelor biosimilare și generice”, organizat de Sandoz România.

Sandoz va facilita prin intermediul evenimentului un spațiu de dezbatere al barierelor întâlnite în cadrul adopției medicamentelor biosimilare și generice. 

În cadrul dezbaterii, vor lua parte reprezentanți ai mediului politic, membri ai comisiilor de specialitate din Parlamentul României, personalități de seama din domeniul medical și reprezentanți ai unor asociații de pacienți, care vor contribui prin intermediul perspectivei lor la dezvoltarea unei percepții reale, actuale referitoare la aceste categorii de medicamente.

Evenimentul are ca scop evidențierea potențialului și rolului semnificativ al utilizării medicamentelor biosimilare și generice în tratamentul pacienților cu diferite afecțiuni, impactul pozitiv pe care acestea le au în gestionarea optimă a bugetelor alocate domeniului sănătății în condiții de eficiență si siguranță dovedite prin studii specifice, dar și de a afla barierele procesului de adopție în România.

<iframe width="653" height="367" src="https://www.youtube.com/embed/Gr4SN5qQT-o" title="Conferința „Importanța medicamentelor biosimilare și generice” din 13 septembrie 2023" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

Agenda evenimentului

12.30 – 13.00 - Primirea invitaților

13.00 – 13.10 - Sandoz, lider mondial în producția de medicamente biosimilare și generice 

13.10 – 13.55 - Tratamentul cu medicamente biosimilare în afecțiuni din diferite arii terapeutice – bariere în adopție și nevoi neacoperite

13.55 – 14.25 - Locul medicamentelor biosimilare & generice în tratament – rolul și profile de pacienți

14.25 – 14.40 - Soluții pentru o corectă utilizare a medicamentelor biosimilare și generice care generează creșterea adopției acestor medicamente și întâmpinarea nevoilor  medicilor și a pacienților . 

14.40 – 15.10 - Adopția tratamentului cu medicamente biosimilare din perspectiva pacientului.  

15.10 – 15.30 - Adopția medicamentelor generice și biosimilare în Romania – bariere și nevoi neacoperite 

15.30 – 15.45 - Sumarul discuțiilor și concluzii. 

15.45 - Închidere eveniment

Despre Sandoz

"Sandoz, divizie a Grupului Novartis, este lider mondial în domeniul medicamentelor generice și al medicamentelor biosimilare.

Misiunea noastră este să descoperim noi modalități de îmbunătățire și prelungire a vieții oamenilor. Sandoz contribuie la îmbunătățirea accesibilității pacienților la tratament de înaltă calitate, prin soluții inovatoare, în condițiile creșterii nevoilor de asistență medicală", potrivit Sandoz.

În anul 1980 - Sandoz lansează primul interferon-alfa recombinant din lume

În anul 2006 - Sandoz lansează primul biosimilar în Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel