Importul de cereale ucrainene. Kievul lasă garda jos în disputa cu Polonia, Ungaria și Slovacia, renunțând la plângerea către Organizația Mondială a Comerțului

foto pexels
foto pexels

Ucraina a decis să suspende temporar plângerile împotriva Poloniei, Ungariei și Slovaciei la Organizația Mondială a Comerțului și lucrează la găsirea unei "soluții complexe" pentru disputa comercială, transmite Reuters.

Reprezentantul comercial ucrainean, Taras Kachka, a declarat, joi:

"Credem că această problemă va fi rezolvată în următoarele săptămâni și luni. Prin urmare, pe măsură ce căutăm o soluție practică, am decis să suspendăm momentan plângerile noastre la OMC."

Aceasta informație a fost transmisă de către Kachka în timpul unei vizite la Bruxelles, conform agenției de știri Interfax-Ucraina.

Kievul păcălește interdicțiile impuse de Rusia în Marea Neagră

Marina Ucrainei a anunțat, miercuri, că alte 12 nave sunt gata să intre într-un coridor de navigație prin Marea Neagră, către porturile ucrainene, în timp ce alte 10 nave sunt pregătite să plece din porturile țării.

Declarațiile au fost făcute de către purtătorul de cuvânt al Marinei Ucrainene, Dmytro Pletenchuk, în contextul în care Ucraina încearcă să înfrunte un blocaj de facto impus de Rusia asupra exporturilor ucrainene prin Marea Neagră, după ce Moscova s-a retras dintr-un acord în iulie, care permitea Kievului să exporte în siguranță cereale.

Săptămâna trecută, ONU transmitea că acest coridor nu ar trebui să înlocuiască acordul mai larg.

Rebeca Grynspan, în calitate de șef al comerțului la ONU, a afirmat că inițiativa Ucrainei de a crea un canal de navigație pentru exportul de cereale este un pas pozitiv pentru securitatea alimentară globală. Cu toate acestea, ea a menționat că eforturile continuă pentru a ajunge la un acord mai amplu privind un coridor în Marea Neagră. Rusia a părăsit în iulie un acord susținut de ONU care permitea exporturilor din Ucraina să plece din trei porturi.

De atunci, Kievul a inițiat ceea ce numește un coridor umanitar temporar, în încercarea de a sparge blocada de facto impusă de Rusia. Navele navighează din portul ucrainean Chornomorsk folosind acest canal, care se desfășoară de-a lungul coastelor României și Bulgariei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel