Împotriva inamicului, totul este permis. Medvedev declară că Rusia nu mai are "linii roșii" pentru Franța

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Declarația vine după comentariile lui Macron referitoare la sprijinul nelimitat pentru Ucraina.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat joi că nu ar trebui să existe restricții în ceea ce privește sprijinul acordat Ucrainei, conform informațiilor furnizate de publicațiile franceze Le Monde și Le Figaro. Acesta a făcut aceste declarații în cadrul unei întâlniri cu liderii partidelor politice din Franța.

Potrivit Marinei Tondelier, liderul partidului francez Europe Ecology – The Greens, Macron a afirmat că Vladimir Putin "nu are limite" și că limitele pe care aliații Ucrainei le stabilesc pentru ei înșiși oferă Rusiei un avantaj. "Trebuie să arătăm că nici noi nu avem limite", îl citează Tondelier pe Macron.

Liderul Partidului Comunist Francez, Fabien Roussel, și liderul National Rally, Jordan Bardella, au afirmat că declarațiile lui Macron implică faptul că nu mai există "linii roșii" în ceea ce privește sprijinul Franței pentru Ucraina.

Dacă Macron însuși a spus că nu mai există "linii roșii" nu este clar. Cu toate acestea, chiar aceste cuvinte, citate de Le Monde, au fost preluate de președintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, pentru a comenta pe platforma X (fostul Twitter):

"Atunci asta înseamnă că Rusia nu mai are nicio linie roșie pentru Franța."

A încheiat postarea cu o frază din dreptul roman, "in hostem omina licita", care se traduce prin "împotriva inamicului, totul este permis."

Peskov îl acuză pe Macron că ar spori implicarea Franței în război

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin îl acuză pe președintele francez Emmanuel Macron că dorește implicarea Franței în războiul din Ucraina. Aceste declarații au fost prezentate în decursul zilei de ieri.

"Domnul Macron este convins de linia lui de a provoca o înfrângere strategică țării noastre. El continuă să crească nivelul de implicare directă a Franței în acest război. Din punctul nostru de vedere, acest lucru nu corespunde în niciun caz intereselor francezilor", a spus Dmitri Peskov.

Acesta spune că Parisul se contrazice singur:

"Pe de o parte, domnul Macron începe să discute despre posibilitatea trimiterii contingentelor militare în războiul din Ucraina. Pe de altă parte, ministrul francez de Externe neagă categoric posibilitatea de a trimite astfel de contingente", a mai afirmat Peskov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel