EXCLUSIV  Impozitarea multinaționalelor. Pălărie (USR) a spus care sunt riscurile pentru economia României / video

Ștefan Pălărie Foto: Crișan Andreescu
Ștefan Pălărie Foto: Crișan Andreescu

Senatorul USR Ștefan Pălărie a vorbit despre impozitarea multinaționalelor.

Ștefan Pălărie, senator USR, a fost invitat la emisiunea „Ce Se Întâmplă“, la DC News, unde a vorbit despre impozitarea multinaționalelor.

„Guvernul a ajuns să impoziteze până și pierderea. Ei au venit și au spus că dacă ești o companie cu cifră de afaceri foarte mare, e absolut inadmisibil să mergi câțiva ani pe pierdere. Am stat de vorbă cu reprezentanții acestor idei năstrușnice - nu că aș face un elogiu companiilor multinaționale, dar sunt parte a oricărei țări, inclusiv SUA - și am spus în felul următor: Domn'le, când tu ai operațiuni pe 10-15 țări, și nu vorbesc de monopoluri, ci de orice domeniu de activitate liber, de la bunuri de larg consum până la alimentare, faci profit în anumite piețe, dar în alte piețe, foarte competitive, îți permiți și poate ai și o strategie ca 2-3 ani să mergi chiar pe pierdere, pentru că per ansamblu, la găleata mare, în continuare ești productiv și stai bine față de așteptările acționarilor“, a precizat senatorul USR.

CITEȘTE ȘI       -        EXCLUSIV  Guvernul Ciolacu vrea să impoziteze băncile. Dumitru Costin (BNS) a spus cum vor avea de suferit românii / video

Ce riscuri își asumă Guvernul

„Ideea astă năstrușnică potrivit căreia tu, dacă de exemplu există o mare companie producătoare de mașini la Mioveni sau Craiova și ai o cifră de afaceri uriașă, dar mergi pe pierdere, poți să sancționezi marele producător de mașini, că dacă are cifra de afaceri foarte mare, nu te interesează pierderea sau profitul, ci dacă dă impozit chiar dacă a fost pierdere.

Atrag atenția asupra a două lucruri. Nicio altă țară nu practică așa ceva, e o invenție pur românească, neaoșă, pe care nu am mai auzit-o la alții. În al doilea rând, compania aia multinațională, în momentul în care începe să-și dea seama că pe tabloul de bord al acțiunilor pe care le are în România mai apare și această legislație năstrușnică cu impozitarea pierderii, pierderea în sine devine de două ori mai scumpă și compania pleacă“, a mai spus senatorul USR.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  Elena Cristian (DC Business), descoperire controversată privind măsurile fiscale. Pălărie (USR): Rupere totală de orice formă de realitate / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel