Proiectul de lege, iniţiat de senatorul PSD Liviu Pop, a fost adoptat de Senat în anul 2019. Proiectul privind impozitarea pensiilor speciale va fi analizat de Comisia pentru buget-finanţe în paralel cu dezbaterile din plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor.
Proiectul privind impozitarea pensiilor speciale va fi analizat de Comisia pentru buget-finanţe în paralel cu dezbaterile din plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor. Decizia a fost luată de deputaţi la începutul şedinţei plenului Camerei.
Proiectul de lege, iniţiat de senatorul PSD Liviu Pop, a fost adoptat de Senat în anul 2019. Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, care a solicitat acest lucru la începutul şedinţei de plen, a făcut apel la consens politic. 'Proiectul pentru modificarea şi completarea articolului 101 din Legea 227 privind Codul Fiscal face referire la impozitarea pensiilor speciale.
'Proiectul pentru modificarea şi completarea articolului 101 din Legea 227 privind Codul Fiscal face referire la impozitarea pensiilor speciale.Prin urmare, solicit acordul plenului ca membrii Comisiei de buget să se reunească şi să lucreze în paralel cu plenul şi, dacă avem cu toţii bunăvoinţă şi dorinţa de a elimina acele pensii speciale, nesimţite, aşa cum le spunem cu toţii, astăzi, în paralel cu plenul, să găsim împreună cu toate forţele politice modalitatea, procentul şi plafonul peste care impozităm substanţial toate aceste pensii speciale de serviciu şi ocupaţionale. Cred că o impozitare drastică cu 70%, 80%, 90% este soluţia cea mai bună. De aceea vă solicit pentru ca cei din Camera Deputaţilor să lucreze în paralel cu plenul, iar până la finalizarea dezbaterilor să venim cu un raport asumat de toate forţele politice prin care să impozităm substanţial, drastic aceste pensii nesimţite', a spus Simonis.
Florin Roman, liderul deputaţilor liberali, a precizat că parlamentarii PNL vor vota sub orice formă impozitarea pensiilor speciale. 'Apreciez acest gest. (...) Eu sper să nu fie o chestiune de PR, ci serioasă, pentru că, în urma discuţiilor din Comitetul liderilor, am ajuns la concluzia că pensiile speciale trebuie impozitate. Nu putem merge pe anulare, întrucât intrăm în morişca deciziilor CCR. (...) PNL propune impozitarea progresivă cu cele trei praguri de 10%, 60% şi 90%, dar, dacă există voinţă politică, vom vota orice proiect de impozitare a pensiilor speciale, cu 70%, cu 80%, cu 95%, astfel încât să terminăm odată cu această şaradă', a afirmat Roman.
Solicitarea a fost susţinută în plen de reprezentanţii grupurilor UDMR, PMP şi USR, conform Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu