O rețetă simplă pentru a pregăti un desert care nu poate decât să-ți surprindă invitații. Puțin serios, puțin provocator, tortul mojito va încânta pe toată lumea!
PENTRU BAZĂ:
300 g de biscuiți uscați
150 g de unt topit
PENTRU UMPLUTURĂ:
300 g brânză de vaci,
150 ml de smântână proaspătă,
130 g zahăr granulat,
3 lime,
40 g rom,
8 g gelatină, frunze de mentă
PENTRU DECOR:
lămâie verde, frunze de mentă, zahăr brun
1. Primul pas este acela de a sfărâma biscuiții cu ajutorul unui mixer. Adăugați untul topit peste biscuiții sfărâmați și porniți din nou mixerul. Folosiți acest compus pentru a căptuși o matriță deformată dreptunghiulară cu un fund detașabil care măsoară 35 x 11 cm.Dacă preferați altă formă, nu e nici o problemă, doar să va asigurați că biscuiții vă vor fi suficienți pentru a forma o bază destul de groasă pentru tort ( 1-2 cm grosime) potrivit sursei.
2. Înmuiați gelatina în apă rece pentru timpul indicat pe ambalaj (aproximativ 10 minute). Într-un vas mixați brânza de vaci ( de preferabil este să utilizați cremă de brânză), zahărul granulat, 12 frunze de mentă tocate mărunt, coaja de la 1 lime si zeama filtrată de la 3 lime. Mixați până ce toate ingredientele se omogenizează perfect. Într-un castron separat, se bate frișca și se încorporează în amestecul de brânză. Încorporarea se face treptat, în mai multe etape cu mișcări de jos în sus pentru a asigura acea textură pufoasă si aerată a compoziției. Puneți apoi compoziția rezultată la frigider pentru 30 de minute.
3.Peste gelatina topită se adaugă romul. Adăugați totul în amestecul pregătit anterior care s-a odihnit la frigider și amestecați ușor, cu o spatulă. Atenție: siropul rezultat din gelatină și romul să nu fie fierbinte.
4. Ultimul pas este să turnați amestecul obținut în crusta de biscuiți. Nivelați pentru a avea un aspect delicios și decorați tortul cu frunze de mentă, felii de lime și zahăr brun. De preferat este să îl decorați chiar înainte de a fi servit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News