EXCLUSIV  În 2025, vine factura pentru deciziile Guvernului. Alexandru Bodislav: Prețurile crescute îi ajută, dar electoral îi omoară! Vor interveni cu mini-pomeni

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Alexandru Bodislav, analist economic, a vorbit despre majorările de taxe și anul electoral 2024.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat ieri, la începutul ședinței de guvern, că nu va creşte nicio taxă în 2024, an electoral, deşi, Guvernul a aprobat deja nişte majorări de taxe care intra în vigoare chiar de la 1 ianuarie.

"Probabil că a zis-o în sistemul că nu o să mai crească nicio taxă că deja le-am crescut. Ei se gândesc că, fiind şi an electoral, nu vor să dea alte semne de răstrişte către populaţie. Vor lăsa lucrurile să meargă de la sine cum sunt acum construite şi, în al doilea rând, ei deja îşi prognozează o anumită încasare suplimentară din care să trăiască cât de cât statul anul viitor. Din 2025, vine factura şi de la pandemie, şi de la deciziile guvernamentale proaste şi de la o inflaţie crescută.

"Bugetul disponibil al populaţiei scade"

Culmea! Preţurile crescute îi ajută, pentru că încasează din TVA-ul care nu era încasat cum trebuie. Practic, încasările de taxe şi impozite cresc -  ca volum -  dar electoral îi omoară, pentru că bugetul disponibil al populaţiei scade şi, dacă pentru cei care au un buget ridicat este cum este, pentru 10 milioane de români, care sunt puţin peste limita sărăciei şi care votează, de obicei, cu discreţie către zona  social-democrată, vor trebui să intervină cu nişte mini-pomeni ca să îi menţină activi în vot pentru ei.

Probabil că vor veni nişte pachete de ajutor pentru energie electrică, cum a fost şi cel de anul acesta, probabil că vor veni nişte pachete de creştere a gradului de incluziune socială. Se adresează celor 10 milioane care au nevoie şi pe care statul nu îi stăpâneşte, în momentul de față, şi este normal într-un fel să intervină, pentru că nu poţi să laşi lumea în urmă, să ai 10 milioane de romani fără adăpost", a spus Alexandru Bodislav, la DCNews TV.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel