În 2050, jumătate din populație, afectată de alergie

În jurul anului 2050, jumătate din populația lumii va fi afectată de cel puțin o formă de alergie, situație provocată de modificările rapide ale mediului și stilului de viață.

Dată fiind această prognoză și ținând cont de faptul că alergia ocupă în prezent locul al patrulea la nivel mondial — după cancer, bolile cardiovasculare și SIDA — în privința numărului de cazuri depistate, în Europa se desfășoară diferite campanii de sensibilizare în privința acestor patologii.

În Europa, peste 17 milioane de persoane suferă de alergii alimentare. Alergia alimentară este prima cauză a anafilaxiei — reacție alergică gravă care poate duce la moarte — la copii. Un copil din 20 este alergic la unul sau mai multe alimente, iar numărul de copii spitalizați în urma unei reacții alergice grave a crescut de șapte ori în ultimul deceniu.

"Alergiile alimentare nu sunt boli nesemnificative. Nu există încă remedii, iar boala este atât de imprevizibilă încât provoacă îngrijorare atât în rândul pacienților, cât și al personalului medical. Se ajunge chiar la excluziune socială din teama de a mânca alimente periculoase", afirmă Breda Flood, președinta federației europene a asociațiilor de pacienți care suferă de alergii și boli ale căilor respiratorii (EFA).

În centrul acestor campanii se află educarea bolnavilor și instruirea personalului medical, în vederea îmbunătățirii diagnosticului și a tratamentelor aplicate.

"Prea mulți ignoră faptul că o alergie netratată riscă să se agraveze. În medie, o persoană alergică așteaptă șapte ani până să meargă la doctor', arată asociația Asthme&Allergies, scrie România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel