În acte apărea că importăm pâine din Germania, dar urma să primim iar gunoi: de la mobilier uzat, la motoare sau anvelope

foto pexels
foto pexels

Șoferul a declarat că încărcătura de 14 tone este din pâine și produse de panificație.

În realitatea, aducea din Germania aproximativ 14 tone de mărfuri uzate şi degradate, precum electrocasnice, motoare şi anvelope, declarate verbal la frontieră ca fiind pâine şi produse de panificaţie din Germania. Mărfurile au fost blocate la graniţă în lipsa documentelor care să ateste că obiectele mai pot fi folosite şi nu sunt de fapt deşeuri.

Transportul a fost verificat, marţi, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, de comisarii de la Garda de Mediu şi poliţiştii de frontieră.

”Şoferul a declarat verbal că transportă pâine şi produse de panificaţie. Evident, cele aflate în marfar nu aveau nicio legătură cu cele declarate, în acesta aflându-se mobilier uzat, unelte şi scule, electronice şi electrocasnice, saltele, obiecte casnice şi gospodăreşti, biciclete, compresoare, motoare, anvelope etc”, a informat Garda de Mediu Arad, conform Agerpres. 

În total, 14,3 tone de produse care ar putea fi considerate deşeuri urmau să ajungă la o persoană fizică din judeţul Prahova. ”Transportatorul nu a putut prezenta documente/certificate din care să reiasă că produsele transportate mai sunt în stare de funcţionare şi mai pot fi folosite în scopul pentru care au fost produse, toate prezentând urme de uzură şi degradare”, arată sursa citată.

Autorităţile au interzis intrarea în ţară a TIR-ului care transporta mărfurile şi au dispus ca aceasta să se întoarcă la expeditorul din Germania. 

Nu e prima oară când se întâmplă asta. 

66.390 kilograme de gunoi din Germania și Italia, oprite de la import în România, la graniță. În acte, era mobilă second-hand

Autorităţile din Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au blocat intrarea în ţară a patru camioane care transportau în total 66 de tone de deşeuri aduse din Germania şi Italia, după ce au constat că şoferii nu aveau documente legale. "Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 66.390 kilograme de deşeuri, pentru care şoferii nu au putut prezenta documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse", preciza informarea transmisă de Poliţia de Frontieră Arad.

După Austria, a venit rândul Germaniei: Gunoiul lor, oprit la granița noastră

Două transporturi de deşeuri care veneau din Germania au fost blocate să intre în România.

Două transporturi de deşeuri care veneau din Germania au fost blocate să intre în România de către poliţiştii de frontieră arădeni şi bihoreni, transmite Agerpres. În total este vorba despre aproximativ 22 de tone, constatându-se că şoferii nu aveau documente de import. Cele două TIR-uri au fost verificate în vămile Nădlac II şi Borş II şi erau conduse de şoferi români. 

"Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, biciclete, saltele, mobilier şi diverse bunuri casnice, de la diferite societăţi comerciale din Germania pentru firme din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Arad şi Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 13.500 kilograme, respectiv 9.360 kilograme de deşeuri, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse", a transmis, cu acea ocazie, Poliţia de Frontieră Arad.

De altfel, DCNews a tot scris despre aceste cazuri repetate de la granița României. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel