Un raport bazat pe interviurile unor experți arată că în anul 2040 oamenii vor mânca mai mult carne făcută artificial, cu gust de carne.
Cea mai mare parte a cantității de carne consumată de oameni în anul 2040 nu va mai proveni de la animale moarte, iar un raport arată că 60% din aceasta va fi realizată artificial, în cuve, sau va fi înlocuită cu produse pe bază de plante care vor arăta și vor avea gust ca și carnea, scriu jurnaliștii de la The Guardian.
Raportul consultantului global AT Kearney, bazat pe interviuri de la experți, evidențiază impactul greu asupra mediului al producției convenționale de carne și îngrijorările pe care oamenii le au asupra bunăstării animalelor în cadrul agriculturii industriale.
Raportul estimează că 35% din toată carnea va fi cultivată în 2040, iar 25% vor fi înlocuiri vegane.
Conform sursei citate, evitarea cărnii și a produselor lactate ar fi singura șansă pentru a reduce impactul asupra mediului.
"Industria de animale pe scară largă este privită de mulți ca un rău inutil", se spune în raport. "Cu avantajele înlocuirii carnii cu produse vegane noi și a cărnii cultivate peste carnea produsă în mod convențional, este doar o chestiune de timp înainte de a capta o cotă de piață substanțială", se mai arată în raport.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu