În Austria se cere un referendum privind sancțiunile împotriva Rusiei și trimiterea de arme către Ucraina

Partidul FPÖ cere organizarea unui referendum prin care să se decidă dacă Rusia mai trebuie să fie sancționată.

Partidul Libertății din Austria (FPÖ), în prezent cel mai popular partid din țară, solicită un referendum național privind sancțiunile împotriva Rusiei și transporturile de arme către Ucraina.

„Vrem să întrebăm populația ce părere are despre politica actuală de sancțiuni împotriva Rusiei și exporturile de arme către Ucraina”, a declarat luni europarlamentarul Harald Vilimsky, șeful delegației liberale în Parlamentul European.

Potrivit acestuia, europenii nu sunt uniți în spatele exporturilor actuale de arme, cum ar fi livrarea recentă de tancuri către Ucraina, unele țări fiind împotriva acestui lucru.

El a subliniat un sondaj realizat de Euromedia care a constatat că 60% dintre italieni s-au declarat împotriva trimiterii armelor grele pentru Kiev.

FPÖ este un susținător al neutralității privind conflictul din Ucraina. Partidul susține, de asemenea, că sancțiunile împotriva Rusiei au reprezentat o povară enormă pentru economia Austriei și au contribuit la creșterea inflației.

CITEȘTE ȘI     -    Demisie la vârful Reiffeisen International, după decretul lui Zelenski. Peter Lennkh este și membru al Consiliului de Supraveghere a Reiffeisen Romania

Partidul, cunoscut pentru poziția sa anti-imigrație, susține că UE devine din ce în ce mai adânc înrădăcinată în război și că cetățenii austrieci ar trebui să poată decide singuri dacă Austria își continuă sprijinul deschis cu trimiterea de arme

„Din ce în ce mai mulți cetățeni se îndoiesc de politica de escaladare a Comisiei UE și a guvernelor europene implicate în aceasta”, a spus Vilimsky.

El subliniază, de asemenea, că Austria are o poziție permanentă în ceea ce privește neutralitatea și că, prin urmare, transporturile de arme sunt de fapt neconstituționale.

„Cer imediat un referendum pentru a întreba populația austriacă despre continuarea politicii de sancțiuni a UE, implicarea Austriei în exporturile de arme către Ucraina și respectarea neutralității permanente de către guvernul federal”, a spus europarlamentarul liberal.

„Trebuie să fie sarcina politicii europene și a celor responsabili să facă tot posibilul pentru a pune capăt acestui război crud și a face campanie pentru discuții de pace”, a adăugat el.

CITEȘTE ȘI     -      Președintele Croației, declarație controversată despre Ucraina și Rusia. N-ar trebui să mire pe nimeni ce a zis pentru că și-a primit plata în avans de la Austria

Guvernul condus de Nehammer a acuzat că susține poziția UE

Alți politicieni ai FPÖ susțin că sancțiunile din Austria fac imposibilă planificarea afacerilor, iar purtătorul de cuvânt al FPÖ pentru economie, Erwin Angerer, a afirmat următoarele:

„Anul acesta avem noroc că am avut o iarnă foarte blândă până acum, așa că rezervoarele de stocare a gazelor sunt înc pline. Cu toate acestea, nu știm cum vor evolua prețurile la energie electrică și gaze dacă gazul rusesc se va limita. Nu vom putea proteja industria europeană. Sancțiunile indescriptibile împotriva Rusiei fac imposibil pentru companii să-și planifice economiile și există, de asemenea, condiții-cadru dificile în Europa care fac Europa neatractivă ca locație de afaceri”, spune acesta.

Europarlamentarul Vilimsky a acuzat partidele austriece aflate la putere că susțin poziția agresivă a UE față de război.

„Acest lucru este susținut la nivel european într-un vot în Parlamentul European din 18 ianuarie de către ÖVP și Verzi. Aparent, guvernul federal austriac și oamenii săi din Parlamentul European nu sunt interesați de neutralitate și cred că tot mai multe arme pot crea de fapt pacea”, a spus Vilimsky.

În prezent, FPÖ se află în fruntea sondajelor din Austria și a primit un număr record de voturi la alegerile regionale de duminică, conform RMX.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Cum ar trebui să răspundă România după ce Austria i-a blocat aderarea la Schengen. Hartmann: Aș fi răspuns cu aceeași monedă / Vâlcu: Avem tot viitorul în față

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel