Adrian Sârbu a demisionat din fruntea Central European Media Enterprises – CME în anumite condiții. Potrivit paginademedia.ro, Adrian Sârbu va primi, la începutul anului viitor, echivalentul a 5,4 milioane de dolari, în coroane cehești. De asemenea, Adrian Sârbu va avea dreptul de preemțiune asupra operațiunilor pe care CME le deține în România.
Potrivit sursei menționate, Adrian Sârbu și-a dat demisia în anumite condiții negociate cu patronii de la CME:
- Adrian Sârbu își va încasa salariul său anual de 1,8 milioane de dolari până la 1 ianuarie 2014, în aceleași condiții ca și până acum.
- Sârbu trebuie să ajute la conducerea companiei și să-i susțină pe cei care se vor ocupa de conducere, până la data de 1 ianuarie 2014.
- Adrian Sârbu va primi echivalentul sumei de 5,4 milioane de dolari. Plata va fi făcută în coroane cehești, la rata de schimb din 31 decembrie 2013. Sârbu își va primi banii la două săptămâni după ce vor fi încheiate toate formalitățile cu CME.
- Compania se obligă să nu facă afirmații denigratoare, să nu-i aducă atingere imaginii lui Adrian Sârbu, prin documente sau afirmații făcute de către angajați. La rândul său, Sârbu nu trebuie să aducă atingere companiei sau angajaților prin declarații, să nu divulge secrete și informații confidențiale legate de business-ul, finanțele și alte înțelegeri comerciale legate de companie. Doar în cazul în care respectivele informații au devenit publice. În caz contrar, acesta ar plăti companiei 5,4 milioane de dolari.
- De la data acestei înțelegeri și până la terminarea cotractului, Adrian Sârbu va continua să folosească birourile companiei din Praga și din București.
- Adrian Sârbu va fi primul întrebat și va avea drept de preempțiune în cazul în care CME decide să vândă participații la companiile din România, până la 31 decembrie 2015. Înțelegerea precizează că este vorba de companiile Media Pro Entertainment și Media Pro Distribution. În acest caz, Adrian Sârbu are 60 de zile să facă o ofertă.
- În primul an, Sârbu trebuie să înștiințeze compania în legătură cu planurile pe care le are în legătură cu dezvoltarea unei afaceri de conținut.
- Adrian Sârbu se angajează ca până la finele anului să predea companiei toate informațiile confidențiale, cărți, documente, laptopuri, cărți de credit, chei, parole și orice alte lucruri care aparțin companiei.
De asemenea, Adrian Sârbu trebuie să le găsească un post călduț și oamenilor de încredere pe care i-a luat cu el din țară, după ce a plecat la Praga.
Ce va face Adrian Sârbu după 1 ianuarie, 2014
Adrian Sârbu a început, din 2009 și până în 2011 să-și vândă către CME acțiunile deținute de la Media Pro, încasând peste112 milioane de dolari, fapt ce a dus la scăderea valorii acțiunilor CME pe bursă. La vremea respectivă se zvonea că și acțiunile lui Sârbu în CME ar fi scăzut cu 35 de milioane de dolari.
Trebuie menționat că imperiul media din țară nu merge prea bine. Exceptând câteva nume din publicațiile deținute, care sunt pe profit, celelalte abia supraviețuiesc sau merg pe pierdere.
În urmă cu câteva luni, pe piața media se zvonea că Adrian Sârbu ar fi bătut palma cu patronul RCS&RDS, Zoltán Teszári, pentru transformarea postului Digi 24 într-un post generalist, asemănător PRO TV. Atunci s-a auzit pentru prima dată și de migrăriale vedetelor trustului PRO către compania unde se va instala și Sârbu.
Referitor la acest subiect, Andreea Esca a negată ulterior această informație, dar în cazul în care Sârbu îşi va face o nouă televiziune, mai multe vedete care sunt foarte ataşate de omul de afaceri sunt gata să-l urmeze. Totuși acest lucru va fi posibil abia de la începutul anului viitor, din cauza clauzelor demisiei lui Adrian Sărbu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu