Capitala Republicii Moldova urmează să găzduiască reunirea specialiștilor în problemele românilor din afara granițelor țării cu reprezentanții acestor comunități românești.
Sub titulatura „Patrimoniul cultural românesc – Centenar 2018”, conferința va avea loc la Chișinău în perioada 18-20 aprilie 2018. Evenimentul este organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova și Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Externe de la București. Parteneri vor fi Institutul Național al Patrimoniului din România, Universitatea de Urbanism „Ion Mincu” și Muzeul Național de Artă al Moldovei.
Comuniune de idei
Conferința își propune crearea unui cadru de discuții între specialiștii din domeniul culturii din România, Republica Moldova, din comunitățile de români din jurul granițelor țării și diaspora românească, în vederea sprijinirii unor viitoare acțiuni de cooperare culturală, dar și pentru identificarea și difuzarea elementelor culturale ale spațiului românesc.
Participare internațională
La eveniment vor participa specialiști și personalități de marcă din România, Republica Moldova, Serbia, Ucraina și diaspora românească, conferința fiind structurată în 4 secțiuni: patrimoniu cultural imobil, patrimoniu cultural mobil, patrimoniu cultural material și patrimoniu cultural european. Proiectul se înscrie în Programul Strategic al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni pentru anul 2018 – Spațiul cultural comun românesc – Centenar, Marea Unire 1918-2018.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Material realizat prin Programul Cultural București - Centenar cu sprijinul Primăriei Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic.
de Val Vâlcu