În Constanța au fost arestate preventiv șapte persoane pentru trafic de minori, de droguri și spălare de bani

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Şapte persoane au fost arestate preventiv, joi, pentru comiterea mai multor infracţiuni printre care constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de minori, spălare a banilor şi trafic de droguri, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa.

Potrivit Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Constanţa, procurorii instituţiei au dispus, miercuri, reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a şapte inculpaţi, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism, lipsire de libertate în mod ilegal, instigare la infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal, trafic de droguri de risc şi de mare risc, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi spălare a banilor.

"S-a reţinut faptul că, începând cu luna noiembrie 2022, pe raza judeţului Constanţa a fost iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat în vederea comiterii infracţiunilor de trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism, pe teritoriul României, Germaniei şi Greciei, în scopul obţinerii de foloase patrimoniale. Astfel, grupul infracţional organizat a recrutat două persoane vătămate, dintre care una minoră, le-au transportat, supravegheat şi obligat la practicarea prostituţiei în folosul membrilor grupării. În vederea disimulării provenienţei unei sume de aproximativ 40.000 de lei, provenită din săvârşirea infracţiunii de proxenetism, unul dintre inculpaţi a depus-o în contul societăţii comerciale pe care o administra", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de DIICOT Constanţa.

Miercuri, procurorii împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au pus în aplicare 13 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Constanţa, fiind identificate şi ridicate 13 telefoane mobile, un laptop, un computer, sumele de 32.000 lei şi 100 euro, un pistol airsoft de calibrul 6 milimetri, elemente de muniţie, arme albe, diferite cantităţi de droguri şi alte mijloace de probă.

Joi, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor şi, conform IPJ Constanţa, propunerea procurorilor DIICOT a fost acceptată, cei şapte fiind arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

La acţiune au participat şi poliţişti ai serviciilor de combatere a criminalităţii organizate Porturi Maritime şi Tulcea, ai Serviciului Criminalistic din Constanţa, precum şi jandarmii Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanţa.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel