În contextul scandalului cu Pescobar care-l acuză pe Horia Constantinescu că dictează comisarilor ce să închidă, apare o înregistrare interesantă despre un second hand

Horia Constantinescu
Horia Constantinescu

Pescobar, patronul restaurantului Taverna Racilor, a spus că este „executat și şantajat”, după ce două dintre restaurantele sale au fost închise.

Pescobar a lansat aceste acuzații după ce comisarii ANPC i-au închis restaurantele Taverna Racilor din Herăstrău, Snagov şi Timişoara. Omul de afaceri a zis că „nu acceptă să dea bani niciunui partid politic" şi a anunţat, totodată, că nu va intra în politică. De asemenea, Pescobar a zis că poate să dovedească prin acte că o parte din marfa lui era în stare bună și putea să fie gătită, iar mai apoi consumată fără să se ajungă la probleme de sănătate. În plus, le-a transmis inspectorilor ANPC că ar trebui să le fie rușine pentru că reprezintă singura autoritate din România care face „circ” public.

„Am văzut acum o știre a domnului Horia Constantinescu care nu se oprește și căruia îi plac circul și divertismentul. Este singura autoritate din România care face circ pe TikTok. A spus că au găsit 136 de kilograme de produse expirate la Timișoara.

Domnule Horia, dovedim prin acte, prin facturi, prin CMR că dorada pe care o luăm de la Muntele Athos, de la Mănăstirea Vatopedu, este total în regulă. Cele 136 cu care vă lăudați voi, rușine să vă fie, sunteți demni de rușine, demonstrăm tot, când s-a vândut, când a intrat dorada, demonstrăm absolut tot. Părinții de la Athos trimit dorada la Giurgiu și acolo o transportăm pentru locațiile noastre. Este pur eroare umană!”, a declarat Pescobar, pe Instagram.

În contextul scandalului cu Pescobar, care-l acuză pe Horia Constantinescu că dictează comisarilor ce să închidă, am intrat în posesia înregistrării unei convorbiri dintre comisarul șef din Brașov și Horia Constantinescu. Din discuție, se pare că șeful ANPC îi cere sa meargă și să sigileze un depozit, deși comisarul șef îi explică faptul că acolo lucrează 200 de oameni și că este vorba de haine second-hand (nu un pericol real). 

Comisarul șef O. C., numit chiar de Horia Constantinescu prin decizie, a început să-l înregistreze pe acesta din urmă după ce au apărut mai multe acuzații potrivit cărora Horia Constantinescu și Paul Anghel ar impune închiderea unor locații fără a se întruni condițiile legale. 

Chiar dacă participă la controale, Horia Constantinescu nu apare în documente, fapt ilegal. 

În altă ordine de idei, Horia Constantinescu este plecat în Italia pentru a-și sărbători sărbători ziua de naștere și interesant este că întâmplător este în Italia și Maria Obreja (Stoica), comisarul de la Constanța declarat incompatibil de către ANI și cea pe care, potrivit unor surse, o tot trimitea Horia Constantinescu să coordoneze controalele la Brașov și să îi învețe ea (cu zero experiență) pe comisarii cu vechime de 30 de ani în ANPC, cum să închidă anumite locații din Poiana Brașov. 

Închiderea unei unități de alimentație publică se poate închide atunci când abaterile constatate sunt de natură a pune în pericol viata și sănătatea Consumatorilor. Un loc nu poate fi închis pentru că nu are autorizații de la DSV. 

Din înregistrarea care a intrat în posesia noastră ar reieși acuzațiile aduse de Pescobar lui Horia Constantinescu, mai precis că ar dicta comisarilor ce să facă și unde să facă. Cu atât mai mult, se pare că șeful de pe București - Banu Daniel Razvan - este un tânăr condamnat penal definitiv pentru fapte de violență. El conduce Comisariatul București și s-ar fi ocupat, se pare, inclusiv de cazul Pescobar. 

Cerem și un punct de vedere al ANPC și vom reveni cu un update în cadrul acestui articol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel