În Dubai se află cel mai înalt zgârie-nori din lume. Acum se construiește și al doilea. Câte etaje va avea

naltă clădire doar hotelieră din lume
naltă clădire doar hotelieră din lume

În Dubai se construiește un nou zgârie-nori impresionant.

Orizontul super-dimensionat al Dubaiului găzduiește deja cel mai înalt zgârie-nori din lume. Acum, este pregătit să-l întâmpine și pe al doilea cel mai înalt din lume. Construcția Burj Azizi a început în luna ianuarie a acestui an, dar înălțimea sa exactă nu a fost dezvăluită la acel moment deoarece dezvoltatorul aștepta aprobarea autorităților din Dubai, inclusiv a Autorității Generale de Aviație Civilă (GCAA), care este implicată în planificarea clădirilor „superînalte”. Totuși, miercuri, firma imobiliară Azizi Developments a anunțat că acest nou zgârie-nori va avea o înălțime uimitoare de 725 de metri.

„De la început, am avut planuri pentru două proiecte – unul pentru înălțimea aprobată inițial de 526 de metri, iar celălalt pentru cea mai înaltă, aprobată acum, de 725 de metri”, a declarat pentru CNN Mirwais Azizi, fondatorul și președintele Azizi Developments.

Dezvoltatorul și-a păstrat „opțiunile deschise pentru ambele scenarii” atunci când a început lucrările pregătitoare la începutul acestui an, dar odată ce a primit undă verde pentru varianta mai înaltă a clădirii,  a început lucrările suplimentare la fundații, a adăugat Azizi.

Clădirea va avea 131 de etaje

Clădirea cu 131 de etaje va cuprinde apartamente, un hotel de lux „de șapte stele” cu suite și un centru comercial „vertical” cu șapte etaje.

Situat pe Sheikh Zayed Road, în districtul World Trade Center din Dubai, Burj Azizi va fi încă cu aproape 103 metri mai mic decât Burj Khalifa, care are o înălțime de 828 de metri. Burj Azizi va învinge totuși cu ușurință competiția locală pentru titlul de a doua cea mai înaltă clădire a orașului, depășind actualul deținător - Marina. Odată terminată, va depăși, de asemenea, a doua cea mai înaltă clădire din lume - Merdeka 118 din Malaezia, înaltă de 679 de metri.

Se anticipează că turnul va stabili mai multe recorduri, inclusiv cel mai înalt nivel din lume la care este situat un hotel (la nivelul 11), cel mai înalt club de noapte din lume (la nivelul 126) și cea mai înaltă punte de observare din lume (la nivelul 130), potrivit Azizi Developments. Dezvoltatorul a mai spus că acest zgârie-nori va atinge și recordul pentru cel mai înalt restaurant din Dubai.

Dubai are mai multe clădiri care măsoară peste 300 de metri decât orice alt oraș din lume

Într-un comunicat de presă, Azizi a spus că investiția în acest proiect a depășit 6 miliarde de dirhami (1,6 miliarde de dolari).

„Viziunea mea pentru Burj Azizi este de a crea o moștenire de durată, un tribut adus Dubaiului ca destinație aleasă atât de rezidenți, cât și de vizitatori”, a spus Azizi în comunicat.

Dubai are în prezent mai multe clădiri care măsoară peste 300 de metri decât orice alt oraș din lume, potrivit Consiliului pentru clădiri înalte și habitat urban. Orașul se mândrește și cu cea mai înaltă piscină infinită din lume și cu cea mai mare grădină de flori naturale din lume.

De asemenea, sunt multe altele în construcție: Turnul Franck Muller Aeternitas speră să obțină titlul de cel mai înalt turn cu ceas rezidențial din lume când se va deschide în 2027, iar portul de agrement Ciel Dubai, programat să fie finalizat la sfârșitul acestui an, este de așteptat să devină cea mai înaltă clădire doar hotelieră din lume. Între timp, Burj Binghatti Jacob & Co Residences urmează să devină cea mai înaltă structură rezidențială din lume. Burj Azizi este programat să fie finalizat în 2028, apartamentele fiind așteptate să fie puse în vânzare în februarie 2025.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel