În epoca pensiilor speciale, te așteptai ca aceasta să fie pensia lui Florin Piersic? Iată câți bani primește!

Foto: Facebook Florin Piersic
Foto: Facebook Florin Piersic

Marele actor Florin Piersic încasează o pensie lunară modestă de la statul român.

După ce s-a retras de pe scenă, Florin Piersic primește de la statul român o pensie lunară de 2.000 RON. Veniturile marelui actor sunt însă completate de indemnizația de 2.700 de lei de la Uniunea Teatrală din România (UNITER). Practic, marele actor trăiește cu suma de 4700 RON pe lună.

Proprietățile lui Florin Piersic

Florin Piersic are în proprietate mai multe locuințe. Pe lângă casa micuță în care locuiește la ora actuală în Cluj-Napoca, mai deține un imobil tot în orașul de pe Someș, precum și o casă de vacanță. De asemenea, mai are pe numele său și o vilă în București.

Florin Piersic a jucat în numeroase filme și piese de teatru, dintre care amintim „Ciulinii Bărăganului” (1957), ‘Răscoala” (1965), „Columna” (1968), „Mihai Viteazul” (1971), „Pintea” (1976), „Drumul oaselor” (1980), „Trandafirul galben” (1982), „Totul se plătește” (1987), „Eminescu versus Eminem” (2005).

VIDEO

Youtube video image

Florin Piersic a fost decorat în anul 2002 cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler "pentru prestigioasa cariera artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc". În anul 1967, a primit Ordinul Meritul Cultural clasa a V-a "pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel