În Florida, temperatura oceanului a ajuns la un nivel record: 38,43 grade Celsius

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Temperatura de suprafață a oceanului în jurul Florida Keys a urcat până la 38,43 grade Celsius în această săptămână, ceea ce ar putea fi un record global, deoarece căldura oceanică din jurul statului atinge valori extreme fără precedent.

O baliză de temperatură a apei situată în golful Manatee Bay din parcul național Everglades a înregistrat temperatura ridicată luni după-amiază târziu, arată datele guvernului american. Alte balize din apropiere au depășit 38 grade Celsius și 32 grade Celsius.

În această perioadă a anului, temperaturile normale ale apei pentru această zonă ar trebui să se situeze între 23 grade Celsius și 31 grade Celsius, potrivit Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice (Noaa). Nivelul de căldură înregistrat în această săptămână este aproximativ același cu cel al unei căzi cu hidromasaj, potrivit The Guardian.

Nu se păstrează înregistrări pentru temperatura de la suprafața oceanului, dar un studiu din 2020 a sugerat că cea mai mare temperatură observată a fost de 37,61 grade Celsius în Golful Persic.

Valorile extreme se adaugă avertismentelor anterioare privind încălzirea apelor din Florida, în sud-estul Statelor Unite, în timp ce căldura prelungită a continuat și în alte părți ale țării. Coasta sudică a Floridei se confruntă cu un val de căldură extremă care amenință viața marină și ecosistemele oceanice.

„Nu ne așteptam ca această încălzire să aibă loc atât de devreme în acest an și să fie atât de extremă”, a declarat săptămâna trecută pentru CNN Derek Manzello, de la Coral Reef Watch din cadrul National Oceanic and Atmospheric Administration. „Acest lucru pare să fie fără precedent în înregistrările noastre”.

Valurile de căldură afectează din ce în ce mai mult oceanele lumii. Cercetările din 2019 au descoperit că numărul de zile de caniculă oceanică s-a triplat în ultimii ani. Un dom de căldură din 2021 a ucis mai mult de 1 miliard de animale marine din oceanul Pacific, potrivit experților.

Organizația Meteorologică Mondială (OMM) a Națiunilor Unite a raportat la începutul acestei luni că temperaturile mării globale au atins niveluri record lunare din luna mai, cauzate în parte de fenomenul meteorologic El Nino. Temperaturile de la suprafața mării la nivel mondial au doborât recordurile lunare de căldură în aprilie, mai și iunie, potrivit Noaa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel