În Italia se colectează ADN-ul câinilor pentru a-i putea găsi și amenda pe proprietarii care nu strâng excrementele de pe stradă

Unsplash
Unsplash

Proprietarii de câini din Bolzano trebuie să-și ducă animalele de companie la testarea ADN, în timp ce autoritățile din provincia nord-italiană demarează o adevărată luptă cu proprietarii de câini care lasă excremente pe stradă.

Rezultatele testelor ADN vor fi introduse într-o bază de date, la care poliția poate apela pentru căutarea vinovaților și a proprietarilor acestora. Dovezile vor fi folosite pentru amendarea proprietarilor, scrie The Guardian.

Legea impunea celor aproximativ 45.000 de câini din provincie, situată în regiunea muntoasă Trentino-Alto Adige, să fie supuși unui test ADN la o clinică veterinară până la sfârșitul lunii decembrie a anului 2023, înainte ca inițiativa să fie introdusă în această lună. Dar doar 5.000 de proprietari s-au conformat, potrivit rapoartelor din presa italiană.

Măsura a fost controversată, mai ales în rândul proprietarilor de câini care curăță cu sârguință excrementele animalelor de companie și care acum sunt obligați să plătească 65 de euro pentru test.

În plus, s-au pus întrebări cu privire la modul în care va fi gestionată inițiativa, aceasta fiind destul de complexă și costisitoare, mai ales dacă vinovații sunt fără stăpân sau sunt deținuți de turiști.

„Este mai ușor de spus decât de făcut”, a declarat Madeleine Rohrer, de la partidul Verzilor, pentru ziarul Il Giornale. „Va fi doar o cheltuială suplimentară pentru municipalitate și pentru poliție, care au multe alte lucruri de făcut.”, a mai preziat ea.

Arnold Schuler, un consilier provincial, a spus că baza de date este încă „în faza de implementare” și că au fost găsiți veterinari suplimentari care să ajute la efectuarea testelor ADN. „În acest fel, facem mai ușor pentru toată lumea să-și înregistreze animalul de companie”, a spus el pentru știrile Rai.

Testele ADN vor fi obligatorii de la sfârșitul lunii martie, iar proprietarii care nu își înregistrează animalele de companie riscă amenzi mari, a declarat Paolo Zambotto, directorul departamentului veterinar din Bolzano, pentru Il Giornale.

Schuler a spus că baza de date va fi folosită și pentru a identifica câinii uciși în accidente rutiere sau care au atacat alte animale sau oameni. În ciuda criticilor, el a spus că alte regiuni italiene au fost inspirate de inițiativă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel