Sălile de jocuri de noroc, redeschise în localitățile cu mai puțin de 15 mii de locuitori. Patronii au câștigat în instanță

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Vezi în articol procesul prin care s-au redeschis sălile de jocuri de noroc în localitățile cu mai puțin de 15 mii de locuitori.

CITEȘTE ȘI: Pericolul ascuns în spatele legii care interzice „păcănelele” în localităţile mici. Vom ajunge ca americanii? Radu Leca: Vom asista la pierderea mai multor generații!

Sălile de jocuri de noroc s-au redeschis în localitățile cu mai puțin de 15 mii de locuitori. Patronii s-au adresat instanțelor de judecată și au cerut să li se permită continuarea activității până la expirarea licențelor, pentru care, spun ei, au plătit taxe de sute de mii de euro către stat, relatează ProTV.

Sursa citată precizează că cel puțin 8 astfel de firme au avut câștig de cauză și fiecare are săli de păcănele deschise în mai multe localități din țară. La Sinaia au apărut de curând două săli cu jocuri de tip slot-machine. Sinaia are 9 mii de locuitori.

Reamintim că pe 17 aprilie, preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea care completează OUG privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, în sensul în care păcănelele sunt interzise în localităţi cu populaţie mai mică de 15.000 de locuitori.

Sancțiuni drastice pentru cei care nu respectă noua legislație

„Spaţiul propus, dacă are amplasate mijloace de joc de tip slot-machine astfel cum sunt acestea definite (în lege - n.r.), trebuie să se afle într-o unitate administrativ-teritorială cu o populaţie mai mare de 15.000 de locuitori. Dovada numărului de locuitori se face prin adeverinţă eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spaţiul propus”, stipulează legea, conform Agerpres.

Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 150.000 lei la 200.000 lei şi confiscarea sumelor provenite din activitatea contravenţională.

În toate cazurile în care se constată săvârşirea contravenţiei, Comitetul de Supraveghere dispune revocarea licenţei clasa a II-a deţinută de operatorul economic care desfăşoară activităţi conexe jocurilor de noroc.

Organizatorii de jocuri de noroc își puteau continua activitatea, cu condiția să mute aparatele în orașe mai mari. Acest lucru pare că a ținut doar 4 luni.

CITEȘTE ȘI: Loto. Rezultatele tragerilor de joi, 29 august, 2024. Report de aproape 5 milioane de euro la Loto 6/49

Acțiune în instanță din partea firmelor care organizează jocuri de noroc

Instanței i s-au adresat mai multe firme, arătând că au plătit statului taxe pentru a-și desfășura afacerile, iar noile reguli nu le permit să-și recupereze investiția făcută. În primă instanță au câștigat cel puțin 8 dintre ele, fiecare având mai multe săli de joc.

Două săli de jocuri s-au redeschis în Sinaia. În ambele cazuri, administratorii nu au dorit să ofere un punct de vedere pentru sursa citată anterior, însă au arătat hotărârea prin care și-au recâştigat dreptul de a funcţiona până la expirarea licenței.

„Da, sunt acţiuni deschise de anumite societăţi împotriva ONJN. Au fost admise de instantă. Noi avem obligaţia să contestăm decizia instanţei, am făcut lucrul acesta și aşteptam acuma”, a declarat Gheorghe Gabriel Gheorghe, președinte al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc.

Licența de organizare a jocurilor de tip slot-machine este de 150.000 de euro pe an, iar pentru fiecare aparat se plătește o taxă de 500 de euro pe an. O garanție de 500.000 de euro trebuie plătită de către firmele care organizează jocuri de noroc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel