În pepene se ascunde o comoară! Nutriționistul Mărgărit: Face bine la sănătate

Foto Pexels
Foto Pexels

Cristian Mărgărit, nutriționist, a vorbit despre pepene, deliciul verii, și a spus că puțini dintre noi mâncăm și semințele. Cu toate acestea, aflați că semințele din pepene sunt extrem de sănătoase și chiar recomandate pentru consum.

Într-un interviu acordat la emisiunea „Neatza cu Răzvan și Dani" de pe Antena 1, Cristian Mărgărit a vorbit despre mai multe modalități prin care putem să le consumăm. Astfel, a împărtășit diverse idei creative și delicioase pentru a ne bucura de beneficiile semințelor de pepene.

„Mineralele, în special magneziul, sunt foarte utile și se regăsesc în semințele de pepene. Trebuie să învățăm să mâncăm și semințele fie atunci când mâncăm și pepenele, fie le separăm, le dăm cu puțin sare și le uscăm în cuptor. Le putem pune în salată sau le putem mânca pur și simplu. Semințele de pepene sunt comestibile și conțin foarte mult magneziu. Sunt bune pentru sănătate”, a spus la Neatza cu Răzvan și Dani.   

Sunt țări asiatice în care semințele din pepene sunt apreciate la adevărata lor valoare. Acolo sunt uscate, prăjite și apoi consumate ca gustare. Sunt o sursă valoroasă de proteine. Mai exact, o cană are 30 de grame, ceea ce înseamnă peste 60% din doza zilnică recomandată. 

Pepenele este o alegere sănătoasă și delicioasă, dar, ca orice aliment, trebuie consumat cu moderație pentru a evita eventualele probleme de sănătate. De obicei, o porție de pepene reprezintă aproximativ 1-2 felii mari, iar cantitatea pe care o puteți consuma într-o zi depinde de mai mulți factori, cum ar fi nevoile individuale, starea generală de sănătate și dieta generală.

Complexul de vitamina B - o minune a naturii, ascunsă în semințele de pepene!

Semințele de pepene sunt o sursă bogată de complex de vitamine B, în special niacina, cu o cantitate semnificativă de 3,8 grame într-o cană de semințe uscate, reprezentând aproximativ 19% din necesarul zilnic. Acest complex de vitamine este esențial pentru sănătatea sistemului nervos, digestiv și contribuie la menținerea pielii sănătoase și frumoase.

Pe lângă vitamina B, semințele de pepene conțin și magneziu în cantitate generoasă, cu 550 mg într-o cană de semințe. Acest mineral valoros vă ajută să combateți stresul și oboseala, susținând sănătatea organismului.

În plus, semințele de pepene sunt o sursă importantă de acizi grași omega 3, care joacă un rol esențial în lupta împotriva inflamației și menținerea unui nivel echilibrat de colesterol în organism.

Cu toate aceste beneficii valoroase pentru sănătate, semințele de pepene merită cu siguranță să fie incluse în dieta noastră zilnică!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel