În perioada 3-5 octombrie, CNCAN va organiza un scenariu de simulare de accident la CNE Cernavodă

Foto cu rol ilustrativ: Agerpres
Foto cu rol ilustrativ: Agerpres

În perioada 3-5 octombrie, Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) va organiza un exercițiu de simulare a unui accident la Centrala de la Cernavodă.  Exercițiul poartă numele de Valahia 2023.

Conform informațiilor transmise de instituție, exercițiul acesta reprezintă o procedură standard în industria nucleară. Acesta are un rol esenţial deoarece duce la îmbunătăţirea măsurilor de pregătire şi siguranţă și, de asemenea, este o metodă de a se testa și evalua eficacitatea planurilor de intervenţie.

'Scopul principal al acestui exerciţiu este de a verifica şi confirma integrarea planurilor şi procedurilor de răspuns la urgenţe nucleare în cadrul sistemului naţional de management al situaţiilor de urgenţă în conformitate cu Planul Naţional de Răspuns la Situaţii de Urgenţă Nucleară sau Radiologică.

Prin simularea unei urgenţe nucleare la CNE Cernavodă vor fi testate capacităţile de intervenţie în situaţii de urgenţă ale tuturor actorilor implicaţi, titular de autorizaţie, autorităţi publice locale şi naţionale, precum şi asistenţa internaţională primită din partea unor parteneri din Norvegia, SUA, Franţa, Israel, Lituania, Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova şi a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică', a transmis CNCAN, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel