Amenzi de zeci de mii de lei şi suspendarea activităţii pentru nereguli constatate de inspectorii D.G.P.L.C.M.B. în service-urile şi vulcanizările din Capitală.
Publicitate
Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti a declanşat, la începutul săptămânii, o serie de acţiuni de verificare a activităţii prestatorilor de servicii din domeniul auto.
Activităţile poliţiştilor locali au vizat atat modul în care vulcanizările şi service-urile din Capitală îşi desfăşoară activitatea, cât şi respectarea de către administratorii acestora a măsurilor sanitare dispuse în contextul pandemiei de Covid 19. În urma verificărilor efectuate de inspectorii Direcţiei Control a D.G.P.L.C.M.B., reprezentanţii a 43 de societăţi comerciale prestatoare de servicii în domeniul auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru încălcarea obligaţiilor instituite de Legea 55/2020, precum şi pentru nerespectarea prevederilor O.G. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă.
Valoarea totală a amenzilor a fost de 64.500 de lei. În cazul a treisprezece operatori economici care au ocupat fără drept domeniul public, poliţiştii locali au dispus măsura complementară de suspendare a activităţii, transmite Poliţia Locală Bucureşti.
Codul Rutier prevede că anvelopele de iarnă sunt obligatorii în cazul în care se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără să fie specificată vreo dată anume. Șoferii trebuie să se asigure, practic, că au maşina dotată cu anvelopele potrivite indiferent de sezon, însă odată cu apropierea iernii probabilitatea să ruleze pe drumuri acoperite cu polei ori zăpadă este mai mare.
Pot fi amendați dacă rulează cu cauciucuri de vară pe asemenea drumuri.
Ce prevede Codul Rutier
Nerespectarea prevederilor privind cauciucurile de iarnă constituie contraventie şi se sancţionează cu o amendă prevazută în clasa a IV-a de sancţiuni. Codul Rutier menționează această sancţiune la art.102, alin. 1, punctul 28:
“Conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone și al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, fără ca acestea să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roțile axei/axelor de tracțiune sau fără a avea montate pe aceste roți lanțuri sau alte echipamente antiderapante certificate”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu