În pline tensiuni Rusia-Ucraina, armata SUA începe concedierea soldaţilor care refuză vaccinarea împotriva COVID-19

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Soldaţii americani care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19 vor fi imediat concediaţi, a anunţat miercuri armata SUA, care a precizat că decizia este esenţială pentru a menţine intactă disponibilitatea de luptă.

Ordinul armatei se aplică soldaţilor permanenţi, rezerviştilor activi şi cadeţilor, cu excepţia cazurilor în care există scutiri aprobate sau în curs de aprobare, se arată într-un comunicat, citat de Reuters și Agerpres.

79 de angajaţi ai diferitelor servicii ale armatei au murit din cauza infectării cu coronavirus

Ordinul este cea mai recentă decizie a acestei ramuri a armatei SUA pentru îndepărtarea soldaţilor nevaccinaţi, în contextul în care Pentagonul a introdus vaccinarea obligatorie pentru toţi militarii în august 2021. Marea majoritatea a tuturor soldaţilor activi au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19. Un număr de 79 de angajaţi ai diferitelor servicii ale armatei au murit din cauza infectării cu coronavirus.

'Disponibilitatea armatei depinde de soldaţi care sunt pregătiţi să se antreneze, să fie trimişi în misiuni, să lupte şi să câştige războaiele naţiunii noastre', a declarat secretarul armatei, Christine Wormuth.

'Soldaţii nevaccinaţi reprezintă un risc pentru forţele armate şi pun în pericol disponibilitatea', a adăugat ea.

Alte ramuri ale armatei SUA, inclusiv Forţele Aeriene, au început deja să îi îndepărteze pe cei care nu şi-au făcut vaccinul, care a fost prima dată autorizat pentru utilizare de urgenţă în decembrie 2020.

VEZI ȘI: Tensiunile privind Ucraina se intensifică. Compania de satelit americană: Rusia creşte gradul de pregătire a forţelor sale în apropiere de frontieră

Noi imagini din satelit sugerează că Rusia a crescut gradul de pregătire a desfăşurărilor sale militare în Belarus, Crimeea şi în vestul Rusiei prin aducerea de mai mult personal şi trupe, a semnalat miercuri o companie privată de imagini prin satelit din SUA, citată de Reuters.

Potrivit părţii ruse, trupele şi tehnica transferate în Belarus, în nordul Ucrainei, au ca scop manevre comune

Într-un comunicat, Maxar remarcă faptul că, deşi Rusia a desfăşurat unităţi militare şi tehnică în ultimele două luni în apropierea Ucrainei, în multe cazuri au fost observate puţine trupe sau noi utilităţi de cazare pentru o suplimentare de trupe. Aceasta sugerează că unele dintre unităţi au fost prepoziţionate sau desfăşurate înainte, iar noile imagini arată noi desfăşurări semnificative în Belarus şi mai mult personal în diverse situri militare, conform companiei citate.

Unităţile au fost completate cu trupe şi a fost mărit nivelul general de pregătire

'Corturi de campanie pentru personal au putut fi observate practic în aproape fiecare loc de desfăşurare a trupelor în Belarus, Crimeea şi în vestul Rusiei, ceea ce sugerează că unităţile au fost completate cu trupe şi a fost mărit nivelul general de pregătire', consideră cei de la Maxar. '

În plus, antrenamente locale (inclusiv tiruri de artilerie şi antrenamente de instruire) au putut fi observate în numeroase poligoane', potrivit acestora.

Konrad Muzyka, directorul companiei de consultanţă Rochan din Polonia, a spus că propria sa analiză constată o creştere de personal în unităţile care erau prepoziţionate în apropierea Ucrainei şi în special în Crimeea, anexată de Rusia în 2014. Expertul polonez apreciază că pe lângă exerciţiile militare ruso-belaruse prevăzute pentru această lună ar putea avea loc manevre şi în Crimeea şi în vestul Rusiei.

Cea mai mare întrebare: este ce se va întâmpla după?

'Cea mai mare întrebare este ce se va întâmpla după. Vor reveni la bazele lor? Sau vor înainta spre avanposturi? Exerciţiul în sine le oferă o ocazie excelentă de a-şi camufla mişcările spre avanposturi', spune el.

Ministerul belarus al Apărării anunţase anterior că trupele ruse transferate în Belarus pentru exerciţiile comune se vor întoarce la bazele lor de dislocare permanentă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel