Avocaţii lui Corneliu Vadim Tudor susţin că au argumente care demostrează că dosarul acestuia este unul fabricat de procurori. Ei au sesizat Consiliul Superior al Magistraturii şi au cerut un punct de vedere Comisiei Juridice din Senat, pe baza unei înregistrări ambientale ce surprinde discuţia între Vadim Tudor, procurorul de caz şi avocata Mariana Ştefan.
Procurorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au început urmărirea penală a liderului PRM, Corneliu Vadim Tudor, pentru ultraj şi nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti, în dosarul privind evacuarea sediului PRM, după anunţul făcut în acest sens de Laura Codruța Kovesi, procurorul general al României.
Modul abuziv în care s-a făcut cercetarea penală ar reieşi, potrivit plângerii la CSM, din înregistrarea discuţiilor amintite. Astfel, avocaţii susţin că Paula Daniela Şomâldoc nu a apucat să-şi decline calitatea de executor judecătoresc şi nici să-i prezinte vreun document oficial lui Vadim Tudor, înainte să înceapă scandalul provocat de întreruperea conferinței de presă a PRM. Ca urmare, Vadim nu poate fi acuzat de nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti şi de ultraj, aflând abia după incident cine era doamna respectivă. Înregistrarea pe care o deţin avocaţii ar demonstra că procurorul de caz cunoştea faptul că executorul nu şi-a declinat calitatea oficială, dar a continuat urmărirea penală, ceea ce arată că acţionează la ordin.
În plus, numele celor doi polițiști pretind că au fost ultragiați de Vadim nu s-ar regăsi în documentele oficiale, întocmite de executor pentru acțiunea de evacuare silită. Deci, polițiștii care pretind că au fost ultragiați în sediul PRM nu aveau ce să caute acolo și nu se știe unde erau polițiștii desemnați să participe la evacuare, dacă în sediul PRM erau alte persoane.
Citeşte şi:
Culisele apărării lui Vadim: aruncatul cu apă în executorul judecătoresc – opinie politică
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News