În sediul staţiei GPL de la Crevedia au fost descoperite două seifuri. Firma luase credite garantate de stat

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

În sediul staţiei GPL de la Crevedia anchetatorii au fost descoperite două seifuri.

Două seifuri au fost descoperite de anchetatorii în sediul staţiei GPL de la Crevedia, unde s-au produs mai multe explozii în urmă cu câteva zile, transmite Antena 3 CNN. Totodată, există informații potrivit cărora pompierii vor să golească astăzi cisterna care are încă scurgeri de gaze, de la momentul tragediei până acum. 

"Într-adevăr, anchetatorii au găsit două seifuri de mici dimensiuni, care au fost ridicate, sigilate și, cel mai probabil, dacă patronii firmei nu vor dori să le deschidă pentru a se vedea ce este înăuntru, se va solicita un mandat de percheziție de la judecători și vor fi deschise cu forța", a explicat jurnalistul Dragoş Boţa, într-o intervenţie în direct.

Principala preocupare a anchetatorilor

Totuși, principala preocupare a anchetatorilor în acest moment, potrivit unor surse judiciare, este aceea de a termina cercetarea la fața locului. Se pare că într-una dintre cisterne mai există gaze. Operațiunea a fost una grea pentru că nu sunt firme specializate care pot să intervină în astfel de situații.

Anchetatorii intenționează să ia și probe din gazul care se află în această cisternă, asta pentru că martorii vorbesc despre acea amestecare a gazului, ilegală, pentru obținerea de GPL. Deocamdată pericolul în zonă încă persistă. Abia după golirea acestei ultime cisterne, ridicarea și mutarea ei din zonă, se va putea da drumul circulației, pentru ca oamenii să se poată întoarce după atâtea zile la casele lor.

Firma care deţine staţia GPL Crevedia a luat credite garantate de stat

Totodată, au apărut  noi date despre performanțele economice ale firmei care deţine staţia GPL din Crevedia. Potrivit Antena 3 CNN, firma care deţine staţia GPL din Crevedia a luat mai multe credite de la înființare, începând cu din 2020. Împrumuturile luate de firmă apar ca fiind garantate de stat prin Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Cel mai recent credit înregistrat în istoricul companiei este datat luna trecută, 6 iulie, mai transmite sursa citată. Firma are credite active de 20 de milioane de lei, garantate în proporție de 80-90% de stat prin Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

În plus, potrivit datelor centralizate, începând din 2017, firma a avut contracte de peste 755.800 lei prin achiziție directă, cu primăriile de comune și școli din aceste zone. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel