În timp ce Ucraina face mici progrese în sud, Rusia forțează recucerirea Kupiansk, în est, eliberat de forțele Kievului anul trecut

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Ucraina spune că Federația Rusă încearcă să recucerească orașul Kipiansk din est, eliberat de forțele Kievului anul trecut.

Comandantul Forțelor Terestre ucrainene a recunoscut că forțele Kievului întâmpină probleme în jurul orașului Kupiansk, din regiunea Harkov, unde forțele ruse au avansat, conform CNN.

„Din cauza complicației situației din axa Kupiansk, mi-am petrecut cea mai mare parte a zilei lucrând în unitățile care apără periferia orașului”, a spus Oleksandr Syrskyi într-o postare Telegram, miercuri.

„Inamicul încearcă să spargă apărarea trupelor noastre cu unități de asalt, formate în principal din prizonieri, în fiecare zi, în direcții diferite, cu scopul de a bloca și apoi captura Kupiansk”, a adăugat el.

În ciuda situației dificile, generalul ucrainean a spus că apărarea orașului va fi asigurată.

„Pe baza rezultatelor lucrului cu comandanții în acest domeniu, au fost luate o serie de decizii importante care vor asigura fiabilitatea apărării”, a spus el.

CITEȘTE ȘI       -      Ucraina a eliberat localitatea Urozhaine

Marți, Ucraina a declarat că și-a consolidat pozițiile în orașul de nord-est.

„Pozițiile noastre de tragere au fost întărite, [comandamentul] a oferit anumite recomandări metodologice și a redistribuit rezervele”, a spus comandantul adjunct al Grupului Militar de Est pentru Comunicații Strategice, Serhii Cherevatyi.

Rusia a declarat miercuri că a făcut mici progrese în zonă.

„În direcția Kupyansk (ortografia rusă pentru Kupiansk), detașamentele de asalt ale Grupului de forțe Zapad au efectuat acțiuni ofensive în zonele de responsabilitate atribuite și au îmbunătățit situația de-a lungul liniei frontului”, au precizat rușii.

Săptămâna trecută, Ucraina a ordonat evacuarea forțată a Kupiansk și a zonelor sale învecinate, în timp ce Rusia a intensificat bombardarea regiunii Harkiv din nord-estul Ucrainei și a susținut că a capturat poziții ucrainene în apropierea orașului.

CITEȘTE ȘI        -       Înaltul oficial NATO care a supărat Kievul cu declarația sa despre cedarea de teritorii către Rusia dă înapoi: A fost o greșeală!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel