În timp ce Ucraina rămâne fără muniție, Rusia primește din Coreea de Nord milioane de proiectile de artilerie

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Ministrul sud-coreean al Apărării, Shin Won-sik, a transmis că Pyongyangul a trimis milioane de proiectile de artilerie în Rusia.

Pyongyangul a trimis milioane de proiectile de artilerie în Rusia de la summitul dintre președintele nord-coreean Kim Jong Un și omologul său rus Vladimir Putin din septembrie anul trecut, a declarat săptămâna aceasta ministrul sud-coreean al Apărării, Shin Won-sik.

Proviziile militare au fost livrate pentru a sprijini războiul Moscovei împotriva Ucrainei în schimbul alimentelor și al altor produse de primă necesitate, a adăugat Shin.

În cadrul unui briefing de presă luni, ministrul sud-coreean al Apărării a declarat că Coreea de Nord a trimis aproximativ 6.700 de containere în Rusia, care ar putea găzdui până la aproximativ 3 milioane de cartușe de artilerie de 152 mm sau 500.000 de cartușe de artilerie de 122 mm, potrivit agenției sud-coreene de știri Yonhap.

”În timp ce fabricile de armament din Coreea de Nord funcționează la o capacitate de 30% din cauza lipsei de materii prime și de energie, anumite fabrici funcționează la capacitate maximă, care produc în principal arme și obuze pentru Rusia”, a declarat Shin.

Ucraina rămâne fără muniție

Comentariile lui Shin vin în contextul în care Ucraina se luptă cu lipsa de muniție din cauza întârzierilor în acordarea ajutorului occidental, în timp ce invazia la scară largă a Rusiei intră în al treilea an. O tranșă masivă de ajutor militar american s-a blocat în Congresul SUA, mulți republicani din Camera Reprezentanților nefiind dispuși să continue să finanțeze efortul de război al Kievului.

Săptămâna trecută, înaltul diplomat al UE, Josep Borrell, a scris o scrisoare miniștrilor de Externe și ai Apărării din UE în care le cerea să sprijine Kievul. ”Soldații ucraineni sunt blocați în lupta lor împotriva agresorului - pentru că le lipsesc munițiile”, a spus el.

În noiembrie, UE a condamnat rapoartele privind transferurile de arme între Pyongyang și Moscova.

”UE este profund îngrijorată de rapoartele privind transferurile de arme și cooperarea militară între Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) și Federația Rusă pentru a fi utilizate în războiul de agresiune ilegal, neprovocat și nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei”, se arată într-un comunicat, conform POLITICO.

Atât Rusia, cât și Coreea de Nord au negat în trecut afirmațiile potrivit cărora Pyongyangul furnizează arme sau muniții forțelor de la Kremlin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel