Ucraina: o lista a colaboratorilor ruși din Ucraina va fi făcută publică. Autoritățile promit nume răsunătoare

Foto Ilustrativ/Pexels Mathias P.R. Reding
Foto Ilustrativ/Pexels Mathias P.R. Reding

NSDC, în numele Președintelui Ucrainei, ține un astfel de registru, care va fi făcut public în viitorul apropiat.

Biroul Consiliului de Securitate și Apărare Națională, în numele Președintelui, ține un registru al colaboratorilor și îl va publica în viitorul apropiat.

Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, a anunțat acest lucru într-o emisiune televizată al unui canal TV ucrainean, relatează Ukrinform.

„În fiecare zi se mărește această listă de colaboratori. În numele Președintelui, NSDC ține un astfel de registru, iar în viitorul apropiat îl vom face public pentru ca toată lumea să poată vedea numele de familie, prenumele acestor persoane. Vor fi mulți oameni ciudați, pentru că până pe 24 februarie, acești oameni au apărut cam pe la toate emisiunile de televiziune din țara noastră, ba chiar au găzduit programele noastre televizate și au discutat despre starea noastră, despre țară, despre democrație, despre libertatea de exprimare și multe alte lucruri”, a spus Danilov, adăugând că este vorba despre o persoană anume din Odesa, fără să dezvăluie însă numele acestuia.

Informatorul rus Medvedchuk Mihail Pogrebinsky, nașul lui Putin

Secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare a promis de asemenea că va studia situaţia privind plecarea în străinătate a analistului politic Medvedchuk Mihail Pogrebinsky.

După cum s-a raportat anterior, strategul politic Mihail Pogrebinsky, care a fost percheziționat pe 26 martie, a părăsit Ucraina și s-a îndreptat spre orașul german Hamburg.

Pogrebinsky a fost văzut la Budapesta pe 4 aprilie, unde s-a cazat într-un hotel, dar două zile mai târziu a părăsit hotelul și a plecat la aeroportul din Budapesta.

Medvedchuk Mihail Pogrebinsky este un cunoscut asociat al oligarhului Viktor Medvedchuk, care la rândul lui este nașul lui Putin.

Potrivit oamenilor care au fost apropiați de Pogrebinsky și au auzit conversația acestuia cu sora lui, strategul politic pro-rus intenționează să se mute la Hamburg.

Autoritățile ucrainene au percheziționat apartamentul lui Pogrebinsky din Kiev. Anchetatorii au spus că Centrul de Studii Politice și Conflictologie de la Kiev, pe care Medvedchuk Mihail Pogrebinsky îl conducea, a studiat constant starea de spirit a societății ucrainene, iar informațiile primite au fost transmise conducerii ruse pentru planificarea politicii față de Ucraina. 

Potrivit ofițerilor ucraineni de aplicare a legii, ”Pogrebinsky a pregătit și a trimis informații Federației Ruse cu privire la operațiuni speciale de informare împotriva Ucrainei”.

S-a mai raportat că în timpul unei percheziții, la Pogrebinskyl s-au găsit rezultatele sondajelor, unde ”se presupune că 46% dintre ucraineni îl susțin pe președintele rus Vladimir Putin”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel