În urma protestelor Sanitas, spitalele din Botoşani primesc clasificarea dorită

Octavian Dumitru
Octavian Dumitru

Reorganizarea spitalelor, aprobată de Consiliul Judeţean Botoşani, se pare că este pe placul liderilor Sanitas. În urma acestei reorganizări spitalele botăşănene vor primii clasificarea mult dorită de gradul III, informează Botăşăneanul.

[caption id="attachment_118869" align="alignleft" width="230" caption="Octavian Dumitru"][/caption] Deşi au stârnit reacţii negative între consilierii judeţeni pentru că aceştia s-ar fi simţit manipulaţi prin intentarea procesului în care Sanitas cere despăgubiri de un milion de euro din cauză că au votat împotriva comasării în şedinţa anterioară a Consiliului Judeţean (CJ), liderii sindicatului de sănătate susţin că nu acesta a fost scopul gestului lor, iar comasarea a venit ca un lucru firesc în folosul botoşănenilor.

Odată ce dorinţa liderilor Sanitas a fost îndeplinită, iar Spitalul Judeţean va primi clasificarea permanentă în gradul III, se pune problema dacă procesul pe care l-au intentat aceştia împotriva consilierilor judeţeni care au votat anti-comasare îşi mai are rostul. ”Chestiunea o vom discuta. Bănuiesc că ar fi cazul să retrag acel proces. Cred că obiectul lui şi-a atins scopul deşi mai rămâne ceva de discutat, dar cred că este momentul să îl retrag. O să întreb întâi colegii mei şi vom vedea”, a declarat Octavian Dumitru, lider Sanitas.

Cu toate acestea, membrii Sanitas din cadrul Spitalului Judeţean ar dori totuşi să continue chemarea în instanţă a consilierilor judeţeni care au întârziat clasificarea unităţii medicale la la gradul III deoarece s-a pierdut o sumă de bani şi trebuie recuperaţi. Însă încă nu a fost luată o decizie finală şi totul se va supune unei discuţii zilele următoare.”Pe moment noi zicem că este bine pentru că din punct de vedere sindical pot să îi asigur pe membrii mei pentru viitor că vor avea măcar salariile pe care le au în acest moment şi că îşi vor păstra locurile de muncă. însă va fi foarte greu pentru că prin această comasare, mărindu-se numărul de paturi, mărindu-se numărul de specialităţi va fi o sarcină , zic eu, dificilă pentru managerul unităţii dar sperăm să trecem cu bine peste asta”, a declarat Lia Temciuc, lider Sanitas în cadrul Spitalului Judeţean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel