În bucătăria fiecărei gospodine există un cuptor. Acest aparat electrocasnic, util pentru mii de rețete, nu poate lipsi într-o bucătărie.
Putem folosi mici trucuri pentru a nu consuma prea multa energie, atunci când gătim în cuptor. Acest aparat electrocasnic consumă multă energie. Există, totuși, o funcție, cu care poate nu toată lumea este familiarizată, dar care permite economii considerabile.
Adăugați acest ingredient în chiftele: doar gospodinele cu experiență cunosc acest truc
Dacă aparatul dumneavoastră are și opțiunea „aerisit”, atunci vă permite să utilizați căldura de convecție pentru a încălzi alimentele, iar acest lucru scurtează timpul de gătit. În acest fel, consumul de energie va fi semnificativ mai mic, deoarece cuptorul rămâne mai puțin timp aprins și consumă mai puțină energie electrică.
Plantele de cameră care „consumă” energia banilor: scapă imediat de ele
Există și alte modalități de a economisi bani, atunci când gătim în cuptor. Printre celelalte metode de economisire, se regăsește și cea legată de evitarea utilizării funcției de preîncălzire. Acest proces, de fapt, consumă multă energie electrică. Cuptorul poate fi pornit maximum cu zece minute înainte de a introduce alimentele.
De asemenea, trebuie să evitam deschiderea cuptorului când este aprins. Știți de ce? Pentru că prin deschiderea ușii, vom dispersa căldura și cuptorul va avea nevoie de energie suplimentară pentru a reveni la temperatura prestabilită. Pe scurt, vom înregistra doar o risipă inutilă de energie electrică.
Cea mai delicioasă cină: orez cu fructe de mare și lapte de cocos
Utilizarea cronometrului poate fi, de asemenea, o modalitate excelentă de a economisi. În acest caz, vom evita arderea mâncării și irosirea inutilă a energiei.
De asemenea, este util să opriți cuptorul înainte de a suna temporizatorul. De ce? Pentru că în acest fel, cuptorul va folosi căldura pe care a acumulat-o anterior pentru a găti mâncarea. Toate acestea trucuri te ajută să eviți risipa de energie electrică.
Cuptorul cu microunde este un aparat electrocasnic, care nu lipsește din bucătărie.
Oricine deține un cuptor cu microunde poate confirma utilitatea lui în bucătărie. Acest aparat excepțional ne permite să scurtăm semnificativ timpul și, dacă este folosit în mod corect, ne poate scuti și de a porni cuptorul sau aragazul.
Având în vedere calitățile sale, avem tendința de a-l folosi des, astfel încât, pe termen lung și în ciuda unei curățări temeinice, cuptorul are un miros neplăcut.
Cea mai rapidă și eficientă metodă să crești ceapă verde fără a avea un ghiveci cu pământ
Dar putem spune adio mirosului urât din cuptorul cu microunde, folosind un singur ingredient. După cum am spus, mirosul nu depinde de curățarea proastă a cuptorului. De multe ori, aromele alimentelor se suprapun, impregnând pereții, ușa și colțurile cuptorului cu microunde.
Un desert simplu, rapid și delicios: ai nevoie de forme de brioșe și de o oală cu apă
Cum puteți scăpa de acest miros? Veți folosi doar un ingredient simplu: lămâia! Prima procedură pe care o puteți face este să stoarceți sucul unei lămâi într-un vas potrivit pentru cuptorul cu microunde. Porniți cuptorul la 900 W, timp de un minut.
Dacă nu vreți să stoarceți lămâia, o poți tăia felii și să o scufundați într-un recipient cu apă fierbinte. Puneți recipientul cu feliile de lămâie în cuptorul cu microunde. Porniți cuptorul la puterea maximă pentru 3 minute. Și adio mirosuri urâte!
SFAT: După ce ați scos vasul din cuptorul cu microunde, puteți folosi un prosop umezit cu oțet pentru a curăța cu interiorul cuptorului. Acest lucru va igieniza cuptorul cu microunde și va întârzia apariția altor mirosuri neplăcute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu