Este inaugurată faleza Ivan Patzaichin

Foto DC NEWS
Foto DC NEWS

La Tulcea are loc inaugurarea falezei Ivan Patzaichin. La eveniment participă şi premierul Marcel Ciolacu. 

"Am beneficiat de prezența la licitații de firme de calibru care au lucrat exemplar și în timp scurt. Investiția va fi completată și aici există multe discuții. Vrem să ridicăm standardul de frumusețe al acestei faleze. Utile atât pentru ce înseamnă mobilitate în Delta Dunării. Este o satisfacție enormă și pentru mine, un eveniment pe care îl aștept de 8 ani. Și sper pe măsura așteptărilor pe care le au tulcenii. Aș fi fost bucuros dacă și dl Ivan Patzaichin era astăzi alături de noi. Pentru că împreună am plecat la acest drum.", a declarat Horia Teodorescu, preşedintele CJ Tulcea. 

"Vreau să vă mulțumesc pentru că ați avut inițiativa să o numiți cu numele tatălui meu. Care a visat ca această faleză să fie întotdeauna o zonă de evenimente. Știu că a fost alături de dvs în toate demersurile ca această faleză să ajungă în administrarea Consiliul Județean. Sper că inaugurarea falezei să aducă multe evenimente. Ultima bucățică de faleză va fi inaugurată pe 8 septembrie când va fi inaugurat ansamblul monumental făcut la inițiativa domnului președinte Horia Teodorescu. Sunt foarte sigură că și tata ar fi foarte mândru și s-ar fi bucurat enorm de acest spațiu.", a spus şi Ivona Patzaichin, fiica lui Ivan Patzaichin. 

Inaugurarea falezei va fi urmată de concerte de toate genurile, de la operă la fanfară, de la rock la folk, dar şi de spectacole de lasere, drone şi artificii. 

Faleza Dunării a fost administrată parţial de primăria Tulcea şi de Administraţia Porturilor Dunîrii Maritime din Galaţi timp de aproximativ 30 de ani. În 2014, aceasta a fost preluată de CJ Tulcea, în vederea reabilitării, după ce companiile care au activitate în zona falezei au reclamat ani la rând că zona nu este întreţinută, deşi se plătesc taxe mari. 

Faleza din Tulcea poartă numele lui Ivan Patzaichin din 2021, după ce Consiliul Local şi Consiliul Judeţean au adoptat decizii în acest sens, ca urmare a decesului marelui campion olimpic. 

Inaugurarea oficială are loc astăzi, 28 iulie, de la ora 19:00. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel