Încă mai ai ouă roșii de la Paște. Vezi cum le poți folosi

oua murate
oua murate
La români, meniul tradițional pentru masa de Paște include drobul, pasca și oul roșu. Însă, ce se întâmplă atunci când în urma meselor festive, rămân mai multe ouă fierte neconsumate?Unica.ro oferă câteva rețete pentru a crea noi feluri de mâncare din ouăle roșii, pregătite pentru Paște și rămase neconsumate. Ouă murate, ouă daneze sau aperitive cu ouă fierte sunt doar câteva variante în care ouăle rămase de la Paște pot fi pregătite ulterior. Pentru ouă murate, ai nevoie de 12 ouă fierte tari, 2 ceşti oţet de mere, 1 ceaşcă zahăr, 1-2 ceaşcă apă, 2 linguri muştar, 1 lingură sare, 1 lingură seminţe de muştar, 6 căţei de usturoi întregi, 2 cepe tăiete mărunt.Mod de preparare: Într-o oală mare se combină primele şapte ingrediente şi se dau în fiert. Se lasă să fiarbă 10 minute la foc mic. Compoziţia se răceşte complet. Între timp, ouăle şi ceapa se aşază într-un borcan. Când oţetul şi celelalte ingrediente s-au răcit se adaugă în borcan aşa încât să acopere complet ouăle. Se pune capacul şi se bagă la frigider timp de cel puţin opt ore. De fiecare dată când se scoate un ou din borcan se foloseşte o lingură curată. O altă variantă de pregătire a surplusului de ouă roșii, este cea a ouălor daneze. Pentru această rețetă este nevoie de 10 ouă fierte tari, 3 linguri unt, 3 linguri făină, 2 ceşti lapte cald, 1 lingură muştar, sare, piper.Mod de preparare: Se topeşte untul la foc mic. Se ia de pe foc, se adaugă făina şi se amestecă bine. Se pune iar pe foc mic şi se lasă la fiert un minut amestecând bine. Apoi se adaugă laptele cald şi se mestecă pe foc mic până când sosul prinde consistenţă. Se adaugă muştarul, sarea şi piperul după gust. Ouăle se curăţă şi se taie în două pe lungime. Când sosul este gata, se aşază ouăle în cratiţă cu gălbenuşul în jos, aşa încât să fie acoperite cu sos. Se servesc de preferinţă cu pâine caldă. Dacă după masa de Paște, ai rămas cu 12 fierte, se poate prepara un aperitiv cu ouă fierte. Pentru acesta ai nevoie de 12 ouă fierte, 1/2 cană maioneză, 1 lingură muştar, 1 ceapă verde tocată mărunt, sare şi piper după gust. Mod de preparare: Ouăle se taie în jumătăţi şi se scot gălbenuşurile care se pun într-un bol, se pasează şi se amestecă cu maioneza, muştarul, ceapa tocată, sarea şi piperul. Pasta rezultată se pune într-o pungă de plastic curată, care se taie pe un colţ. Prin gaura creată se pune pasta de gălbenuş şi maioneză în albuşurile de ou.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel