Încă o lovitură pentru fermieri - tone de mâncare se alterează

Pixabay
Pixabay

Fermierii din Europa se plâng de faptul că rămân cu tone de produse care se alterează. Cererea a fost afectată de pandemie.

Pandemia își face simțite efectele peste tot în lume, iar fermierii și producătorii locali europeni nu sunt străini de aceasta. În Olanda de exemplu, mai mult de jumătate din cei cu permis de pescuit comercial nu mai ies în larg deoarece prețul peștelui a scăzut, dată fiind cererea din ce în ce mai mică. În Franța, brânză de cea mai bună calitate a fost declarată expirată săptămâna trecută, întrucât nu a mai ajuns pe rafturile magazinelor. Cantitatea? 1.500 de tone. Fermele producătoare de sparanghel din Germania acum duc lipsa forței de muncă, deși mulți români au plecat să muncească pe astfel de plantații.

Thomas Reeb, fermier german, spune: „Nu a fost niciodată așa de greu. Am reușit să recoltez numai jumătate din cultura plantată. Trebuie să ne obișnuim cu un standard de calitate mai scăzut din cauza climatului.” Același fermier declară că nu și-a permis să angajeze decât jumătate din efectivele de forță de muncă pe care le avea altă dată.

Depozitele de legume și mâncare congelată din Europa au atins capacitatea de stocare. În România, Cristi L., fermier, a rămas cu tone de cartofi nevânduți. Cererea nu a fost niciodată așa de mică, iar acum tot ce poate face este să se asigure zilnic că sunt separați cartofii stricați de cei încă buni. „Mai vând la localnici sau la cunoștințe, dar atât”

Având în vedere că în viitorul apropiat se anunță o recesiune globală, ar putea stocurile de mâncare pentru care nu există cerere să fie folosite pentru a preveni o eventuală lipsă de alimente?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel