Încă un urs omorât de o mașină, în Mureș

Un urs a fost lovit sâmbătă de o mașină pe un drum din județul Mureș. Animalul a plecat din locul în care a fost lovit, dar a fost găsit mort la câțiva kilometri.

Mircea Dușa, prefectul județului Mureș, a declarat, pentru Mediafax, că ursul a fost lovit de o mașină în localitatea Suseni.

Imediat am declanșat procedura pe care am aprobat-o în asemenea cazuri. Într-un timp foarte scurt echipajul de Poliție din zonă s-a deplasat acolo și mi-a confirmat cazul", a spus prefectul. Polițiștii i-au spus prefectului că ursul lovit nu a mai fost găsit la locul accidentului.

Ulterior, autoritățile au găsit animalul mort, la câțiva kilometri distanță. Ursul mort a fost preluat de paznicii de vânătoare din zonă.

Ultimul caz de urs lovit de o maşină în județul Mureș s-a înregistrat în urmă cu o săptămână, în localitatea Găiești, când primele informaţii arătau că animalul a murit, însă reprezentanţii Prefecturii Mureş au constatat că era viu. Înainte de acest caz, un urs a fost lovit de maşină în judeţul Harghita şi a agonizat aproape o zi la locul accidentului. Apoi, ursul a fost împuşcat de vânători. Anterior, un alt urs fusese lovit mortal de o maşină, în comuna Ghindaru din judeţul Mureş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel