Încălcări GRAVE ale drepturilor omului. Jurnalist din Hong Kong, ARESTAT

Sura foto: Agerpres / Imagine cu rol ilustrativ
Sura foto: Agerpres / Imagine cu rol ilustrativ

Poliția din Hong Kong a arestat un jurnalist pentru că acesta a relatat, într-un documentar, informații despre incidentul din Yuen Long din anul 2019.

Poliția din Hong Kong a arestat un jurnalist al unui post de radiodifuziune publică, jurnalist care a oferit informații privitoare la „abaterile poliției” în incidentul din Yuen Long din 2019. RTHK a confirmat arestarea lui Choy Yuk-ling, unul dintre producătorii Hong Kong Connection. Citând surse din interiorul poliției, mass-media locală a declarat că Choi a fost arestat pentru că a publicat informații false, și anume folosirea greșită a unor numere de înmatriculare a vehiculului ca parte a anchetei. Forțele de poliție din Hong Kong au fost contactate pentru comentarii.

Înregistrările video ale atacului, din 21 iulie 2019, arătau zeci de bărbați, în mare parte mascați, în cămăși albe, care atacau o stație de transport în comun din Yuen Long, urmărind pasagerii și bătându-i cu bastoane. Hong Kong Connection a folosit numerele de înmatriculare pentru a conecta mașinile văzute la Yuen Long cu persoanele implicate în atacuri.

Jurnaliștii liberi, vânați de autoritățile pro-Beijing

Cunoscutul reporter de știri, Alvin Lum, a declarat pe Twitter că legea privind confidențialitatea din Hong Kong permite excepții de interes public jurnalistic, iar arestarea va crea un „precedent scandalos de utilizare a registrelor publice și de a submina transparența”.

Deși este pentru prima dată când un jurnalist este arestat din cauza publicațiilor, observatorii au dat vina pe legea securității naționale pentru crearea unui efect îngrozitor asupra mass-media și academicienilor. Radiodifuzorul public RTHK a fost supus unei presiuni enorme din partea membrilor și autorităților pro-Beijing, informează TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel