Gospodinele cu experiență folosesc un uscător de păr nu doar pentru podoaba capilară, ci și în procesul de curățare a casei.
Un uscător este util nu doar pentru uscarea părului, ci și pentru a pune lucrurile în ordine în baie, unde există gresie și faianță.
Pentru mulți, ideea poate părea ciudată, dar suprafețele cu gresie și faianță, care urmează să fie spălate, trebuie încălzite cu un uscător de păr. Sub acțiunea aerului cald, mizeria poate fi curățată mai ușor.
Geamuri curate, strălucitoare și fără dungi: cele mai bune trucuri
Atunci când folosiți un uscător de păr, nici măcar detergenții nu sunt necesari. Este suficient să luați o cârpă umedă și să ștergeți faianța. În loc de detergenți, unele gospodine folosesc produse care sunt literalmente făcute din ingrediente improvizate.
De exemplu, peroxidul de hidrogen se amestecă cu bicarbonat. Ștergeți plăcile de faianță din baie cu pasta obținută, insistând pe rosturi, care se întunecă în timp.
Înainte de a folosi această pastă, asigurați-vă că ați încălzit suprafața faianței cu un uscător de păr, pentru ca procesul de curățare să fie și mai ușor și mai eficient.
Vă spunem cum să curățați ceainicul de calcar rapid și fără a folosi substanțe chimice. În timp, pe suprafața interioară a ceainicului se formează calcar. Majoritatea gospodinelor se chinuie să-l elimine cu substanțe chimice din magazine.
Dar știți că puteți elimina calcarul cu câteva produse din bucătărie? Pentru asta, umpleți ceainicul cu apă și aduceți-o la fierbere. Adăugați apoi un plic de acid citric sau câteva felii de lămâie și amestecați. Dacă ceainicul este pentru aragaz, fierbeți apa cu lămâie aproximativ cinci minute.
Dacă ceainicul este electric, după ce l-ați oprit, așteptați puțin, apoi mai fierbeți de câteva ori apa cu lămâie. La final, aruncați apa cu lămâie și clătiți bine ceainicul. Să vă fie de folos!
Fiecare gospodină se întreabă: cum să curățe rapid și ușor oalele și tigăile și să elimine petele de grăsime arsă?
Cel mai bun mod de a menține tigaia și oalele curate este să aveți grijă de ele înainte ca grăsimea arsă să se acumuleze. Există mai multe sfaturi pentru aceasta.
Păstrați aragazul curat. Înainte de a începe să gătiți, asigurați-vă că aragazul nu are reziduuri alimentare sau grăsime. Aceste reziduuri pot ajunge pe fundul oalelor, care se pot păta.
Ungeți bine tigaia cu ulei înainte de gătit. Pentru a menține interiorul curat al tigăii, ungeți-l cu ulei înainte de a găti pentru a crea o suprafață antiaderentă și pentru a preveni lipirea alimentelor de tigaie.
Spălați oalele și tigaia imediat după gătire. Dacă după gătire, în oală sau tigaie, rămân resturi alimentare și va fi mult mai dificil să le îndepărtați. Spălați tigaia imediat după ce s-a răcit, folosind apă fierbinte și detergent de vase. Așteptați ca tigaia să se răcească înainte de a adăuga apă rece pentru a o curăța, deoarece insolația poate deforma forma unei tigăi fierbinți.
Uscați bine oala cu un prosop. Apa reziduală poate lăsa în urmă de calcar sau de rugină, așa că imediat după spălarea cratiței, uscați-o cu un prosop curat din microfibră sau cu un prosop de bucătărie. Puteți folosi o cârpă sau un prosop de hârtie pentru a usca oalele și tigăile.
Cartofi cu șuncă la cuptor: rețeta cu care îți vei uimi întreaga familie
Depozitați oalele într-un loc curat și uscat. Păstrați oalele și tigăile într-un loc uscat și curat, cum ar fi un dulap, pe o scândură perforată sau pe un cuier. Nu țineți oalele și tigăile pe aragaz unde pot fi stropite cu grăsime și alimente.
Înainte de a încerca o nouă metodă de curățare, testați-o întotdeauna pe o zonă mică a vasului pentru a nu-l deteriora. Folosiți bicarbonat de sodiu pentru majoritatea tipurilor de tigăi și oale. Amestecați trei părți bicarbonat de sodiu cu o parte apă caldă pentru a face o pastă. Întindeți pasta pe fundul oalei și lăsați să acționeze circa douăzeci de minute. Apoi, folosind o periuță de dinți sau un burete, îndepărtați bicarbonatul de sodiu, eliminând grăsimea întărită împreună cu acesta. Pentru a spori efectul bicarbonatului de sodiu, adăugați puțin detergent de vase în pastă sau puțin oțet alb în timp ce curățați.
Trei plante care trebuie scoase, imediat, din casă: aduc sărăcie și necazuri
Sare grunjoasă. Sarea este o metodă populară de curățare pentru tigăile din fontă și oalele de cupru, deși funcționează și pentru vasele din oțel inoxidabil. Pentru această metodă, stropiți fundul oalei cu sare grunjoasă, apoi utilizați un burete sau o perie. Pentru o curățare mai fiabilă, adăugați niște bicarbonat de sodiu în sare și apoi pulverizați oțet deasupra, lăsați zece minute înainte de curățare.
Zeamă de lămâie. Pentru oalele din cupru, ceramică sau oțel inoxidabil, sucul de lămâie, sucul de lămâie, oțetul alb sau chiar ketchup-ul pot ajuta la eliminarea petelor încăpățânate și uleioase. Pentru a folosi zeamă de lămâie, înmuiați fundul tigăii în acid timp de zece minute. Apoi folosiți un burete neabraziv pentru a șterge petele de grăsime.
Încercați produse de curățare din comerț. Există mulți agenți de curățare care ajută la curățarea vaselor. Dacă metodele de curățare cu produse naturale nu ajută, atunci puteți apela la un detergent cu acid oxalic și urmați instrucțiunile de pe ambalaj.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News