Încărcare freon auto. Cum se face și când este nevoie. Primele semne

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

A venit vara, iar aerul din mașină devine insuportabil, fără aer condiționat. Așadar, trebuie să știi când trebuie reîncărcat freonul pentru a te putea bucura de răcoare în trafic. Iată care sunt primele semne. 

În cazul în care sesizezi că maşina ta nu mai răceşte la fel de eficient și constaţi că există un miros neplăcut de fiecare dată când porneşti aerul condiţionat, înseamnă că este nevoie de o completare cu freon, potrivit cumsa.ro.

Cum se face încărcarea cu freon

Primul pas va fi extragerea freonului şi a uleiului existente în instalaţia de aer condiţionat. După aceea, urmează curăţarea întregului sistem, iar apoi vidarea circuitului pentru a verifica etanșeitatea în vederea depistării eventualelor pierderi de freon. A doua etapă va fi încărcarea cu freon pe care producătorul maşinii o recomandă, dar în acelaşi timp va adăugă şi cantitatea de ulei necesară. După ce încărcarea s-a terminat, se va verifica şi presiunea din instalaţie.

Totodată, este recomandat să faci şi o igienizare a sistemului de aer condiţionat folosind ozon, unul dintre cele mai puternice tratamente împotriva bacteriilor. Va lăsa instalaţia de climatizare curată şi complet sterilizată. 

După ce ai făcut toate aceste lucruri, îţi recomandăm să porneşti instalaţia de aer condiţionat o dată la două săptămâni chiar şi atunci când este iarnă. Astfel, vei prelungi durata de funcţionare, freonul circulă prin sistem, iar uleiul va lubrifia componentele şi garniturile sistemului.

Pe timp de vară, este recomandat să păstrezi o diferenţă de maximum 5 grade Celsius între temperatura de afară şi cea din maşină. În acest fel, nu îţi pui în pericol sănătatea prin schimbările bruşte de temperatură.

Ce este freonul

Freonul este agentul de răcire utilizat la majoritatea sistemelor de aer condiţionat. Orice sistem de acest gen utilizează un răcitor care creează aerul rece – acesta fiind de fapt rolul freonului, potrivit magazin-virtual.net.

Fiind un sistem de răcire, inevitabil este utilizat atât în casă, dar, în mod deosebit în propria maşină, fiind variantă alternativă la “a deschide geamul”, implicit, în acest sistem este folosit şi freon auto.

Vezi și: Cum faci răcoare în casă, dacă nu ai aer condiţionat. Trucuri eficiente

Cod Roșu de caniculă. Cum îți faci singur un aparat de aer condiționat, în doar 15 minute (VIDEO)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel