Florinela Georgescu, director Meteorologie Operaţională în cadrul ANM, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News, despre incendiile devastatoare din Pădurea Amazoniană, efectele dar şi cauzele care au dus la producerea acestei catastrofe.
Incendiile care devastează Pădurea Amazoniană despre care se spune că au pornit de la mai multe focuri puse intenţionat pentru a se putea defrişa suprafeţe mari de pădure care să fie folosite pentru agricultură constituie, pe lângă cele din Siberia sau topirea permafrostului de acolo, cele mai mari catastrofe naturale produse în acest an. Despre acestea a vorbit, în cadrul interviului, Florinela Georgescu, director Meteorologie Operaţională în cadrul ANM.
"Din imaginile pe care le-am văzut se observă cum pădurea arde necontrolat. Cred că este o combinaţie între intenţie şi faptul că s-au scăpat de sub control acele arderi, iar ceea ce se întâmplă acum este un adevărat dezastru. Vorbim de o suprafaţă enormă. Cred că e comparată cu suprafaţa României şi probabil că în curând vor veni şi reacţii de la cercetătorii care vor aprecia cantitatea de dioxid de carbon eliminată în atmosferă în urma acestei tragedii. Iar efectul invers este că acesta nu va mai fi captat din cauza copacilor care au dispărut. 20% din oxigenul de care dispunem este generat de pădurea amazoniană".
VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci