Incendiile de vegetație din California distrug zeci de locuințe și o stațiune de schi

FOTO: Freepik @pvproductions
FOTO: Freepik @pvproductions

Două incendii majore din sudul Californiei au distrus zeci de case de munte, au mistuit o stațiune de schi și au forțat mii de oameni să evacueze localități din estul orașului Los Angeles, miercuri, informează Reuters.

Aproximativ 40 de locuințe și cabane au ars în satele Mount Baldy și Wrightwood, iar flăcările au afectat și stațiunea de schi Mountain High din comitatul San Bernardino, conform raportului Departamentului de Pompieri din Los Angeles.

Citește și: Avertizare MAE pentru cetățenii români care vor să călătorească în Belgia

Incendiul, denumit "Bridge Fire", a cuprins rapid peste 19.000 de hectare, devenind cel mai mare incendiu activ din statul California și unul dintre cele patru incendii vizibile simultan în zonă. În total, incendiile din sudul Californiei au devastat peste 42.500 de hectare de tufișuri, arbuști și pădure, o suprafață de aproximativ o treime din dimensiunea orașului Los Angeles.

Un alt incendiu, "Airport Fire", care afectează comitatele Orange și Riverside, a distrus zeci de case în localitățile El Cariso Village și Decker Canyon. Acest incendiu a ajuns la o suprafață de peste 22.000 de acri, potrivit autorităților. „Nu mai exista nicio cale de ieșire, trebuia să conduci prin flăcări pentru a scăpa”, a declarat Ryan LaMothe, al cărui cămin a fost distrus, pentru postul local KTLA5.

Guvernatorul Gavin Newsom a declarat stare de urgență în California și a anunțat că a obținut fonduri federale pentru a sprijini eforturile de stingere a incendiilor.

Condițiile severe de secetă și vânturile puternice au favorizat răspândirea rapidă a flăcărilor pe dealuri și munți în timpul unui val de căldură extremă, pe care oamenii de știință îl atribuie schimbărilor climatice. Până în prezent, au fost raportate peste 12 răniți. În plus, fumul dens provenit de la incendiul "Line Fire", tot din comitatul San Bernardino, a dus la închiderea școlilor în cel puțin 10 districte.

Biroul șerifului din comitatul San Bernardino a arestat un bărbat în vârstă de 34 de ani, suspectat că ar fi declanșat incendiul pe 5 septembrie. Aproximativ 18.000 de oameni au fost evacuați din cartierele din comitatul San Bernardino, inclusiv East Highlands, situate în apropierea munților.

Forțele de ordine patrulează în cartierele evacuate pentru a preveni jafurile, în timp ce mulți dintre noii locuitori din zonă se confruntă cu dificultăți în obținerea de asigurări împotriva incendiilor. Incendiile de vegetație sunt fenomene naturale frecvente, dar intervenția pompierilor este îngreunată de dezvoltarea urbană din aceste regiuni montane.

În acest an, suprafața de teren arsă în California este de două ori mai mare decât cea din 2023, datorită condițiilor de secetă accentuate, potrivit datelor furnizate de Departamentul de Pompieri și Protecție Forestieră din California (CAL FIRE). În general, Statele Unite trec printr-un an dificil în ceea ce privește incendiile de vegetație, cu peste 6,9 milioane de acri afectați până în prezent, comparativ cu media anuală de 7 milioane de acri din ultimul deceniu, conform datelor furnizate de National Interagency Fire Center.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel